Knoll 1966

Begin jaren '60 genoot Florence Knoll na jarenlang aan het hoofd van Knoll te hebben gestaan van een welverdiend pensioen. In Florida merkte ze echter dat de buitenmeubelen destijds geen schijn van kans maakten tegen de corrosieve zeewind. Dat moet anders kunnen, moet ze gedacht hebben en vroeg haar oud-collega Schultz een serie te ontwerpen welke bestand zou zijn tegen alle weersinvloeden. Richard Schult deed er - zonder team - enkele jaren over om de serie te perfectioneren, maar in 1966 kwam daar de toepasselijk genaamde 1966 serie op de markt, bestaande uit onder anderen een chaise longue, eettafel, stoel, armstoel en een fauteuil. Elegant design dat ook nog eens tegen een stootje kan: een nieuwe standaard in buitenmeubilair was geboren.

5 items

5 items

Weersbestendig design

De basis van de 1966 serie wordt gevormd door aluminium, afgewerkt met een weersbestendige polyester poedercoating. De zittingen van zowel de chaise longue, stoel, armstoel en fauteuil zijn gemaakt van geweven vinyl met een polyester coating en heeft aan beide zijdes een band van massief vinyl. Zelfs de garen zijn weersbestendig. Er is namelijk gebruikgemaakt van Gore Tenara garen, welke bestand zijn tegen UV, chemicaliën, zout water en extreem weer. Alle losse onderdelen en verbindingen zijn gemaakt van roestvast staal.

Kenmerken van de Knoll 1966 serie

De Knoll 1966 serie is bekend om zijn minimalistische esthetiek en hoogwaardige vakmanschap. De stoelen en banken worden gekenmerkt door hun slanke metalen frames en zachte, comfortabele kussens. De Knoll 1966 tuinmeubelen hebben een veelzijdig karakter, waardoor het geschikt is voor verschillende stijlen. Naast dat de meubels uitermate geschikt zijn voor buitengebruik, kunnen de meubelen ook gerust in huis toegepast worden. De strakke lijnen en het tijdloze ontwerp passen perfect bij minimalistische, moderne interieurs.

Knoll 1966 bij MisterDesign

MisterDesign is officieel dealer van Knoll International. Hierdoor kunnen wij alle ontwerpen uit de collectie leveren. Heeft u vragen over de collectie of wenst u advies voor uw interieur? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze winkels, waar onze specialisten graag voor u klaar staan.