Louis Poulsen Moonsetter Vloerlamp

By Anne Boysen

Omschrijving

De Louis Poulsen Moonsetter Vloerlamp is een ontwerp van architect en ontwerper Anne Boysen. Haar designs kenmerken zich door aandacht voor detail, oprecht vakmanschap en gevoel voor tijdloze esthetiek. Zo ook deze Moonsetter Vloerlamp, een design dat zich bevindt op de grens tussen kunstwerk en lichtbron. Het is dan ook niet voor niets dat Boysen in 2020 de Next Danish Design Classic-wedstrijd won met deze eyecatcher.

Voor deze vloerlamp liet ze zich inspireren door de maan, waarvan het licht tussen de gordijnen door de kamer in scheen. Door verschillende oppervlakken in het maanlicht te zetten, raakte Boysen gefascineerd door de verschillende reflecties die dit veroorzaakte: een wit oppervlak dat een diffuse lichtreflectie veroorzaakt, terwijl een spiegel juist een compleet andere reflectie produceert.

Deze fascinatie combineerde Boysen met haar voorliefde voor geometrische vormen en zo ontstond het ontwerp van de Moonsetter Vloerlamp. De cirkel, het vierkant en de cilinder zijn in dit design samengevoegd tot een prachtige, artistieke vloerlamp. De vormen hebben elk hun eigen functie gekregen, maar zijn afhankelijk van elkaar om het design te laten slagen op zowel functioneel als esthetisch vlak.

De Moonsetter Vloerlamp is vervaardigd uit verchroomd aluminium waardoor de omgeving van de lamp wordt gespiegeld. In het frame is een ronde schijf gemonteerd welke 360 graden om zijn eigen as kan draaien. Deze schijf is aan de ene kant wit, wat ervoor zorgt dat het dimbare licht zacht en diffuus de ruimte in schijnt. De chromen kant van de schijf laat het licht dat er op schijnt direct terug kaatsen waardoor een compleet andere expressie ontstaat. Door de schijf te kantelen bepaalt u zelf hoe het licht de ruimte in wordt verspreid.

Louis Poulsen Moonsetter Vloerlamp


✓ Dimbaar
✓ Prijswinnend design
✓ Geïnspireerd op het maanlicht
✓ Zowel esthetisch als functioneel

Vragen over het Moonsetter Vloerlamp van Louis Poulsen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over het Louis Poulsen Moonsetter Vloerlamp.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Productnr. 5744168274
Materiaal Metaal
Designer Anne Boysen
Garantie 2 jaar
Merk Louis Poulsen
Diepte / Lengte 64 cm.
Breedte 30 cm.
Hoogte 60 cm.
Dimbaar Ja, via ingebouwde dimmer
Lichtbron inbegrepen Ja
IP Waarde IP20
Kabel Lengte 250 cm.
Soort lichtbron LED 3500K 16W

Moonsetter Vloerlamp

Nog 3 op voorraad

Levertijd: Binnen 2 weken, op afspraak
€ 6.050
Meer van dit merk

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit