Louis Poulsen PH 3/3 Hanglamp

By Poul Henningsen

Omschrijving

De Louis Poulsen PH 3/3 Hanglamp is een van de modellen uit de iconische PH lampenfamilie, ontworpen door Poul Henningsen. Het concept van de PH lamp werd in de wintermaanden van 1925 door Henningsen ontwikkeld en is tegenwoordig nog steeds zeer geliefd vanwege zijn harmonieuze verdeling van het licht.

Dit harmonieuze effect wordt bereikt door drie schermen die onderling in grootte en lichtsterkte verschillen; elk scherm beschikt over een logaritmische curve en vermindert op basis van de afstand tot de lichtbron gelijkmatig de hoeveelheid licht. De drie verschillende schermen hebben onderling een verhouding van ongeveer 3:2:1, waarbij het eerste cijfer in de breuk bij benadering de diameter van het bovenste scherm aangeeft. Het cijfer achter de breuk geeft aan dat de tussen- en onderschermen van het bovenscherm ‘afstammen’. Het driedelige schermensysteem blijkt een bijzonder flexibel concept, gezien de hoeveelheid leden die de PH lampenfamilie telt.

De PH 3/3 Hanglamp beschikt dus over drie schermen, waarbij de bovenste een diameter van 28,5 centimeter heeft. Het design is verkrijgbaar in drie uitvoeringen die schittering en schaduw op verschillende manieren tegengaan. Van de eerste uitvoering zijn de drie schermen vervaardigd uit drie lagen mondgeblazen opaalglas, waardoor een zachte en warme lichtspreiding ontstaat. De tweede uitvoering heeft een modernere en strakkere uitstraling door de drie schermen die vervaardigd zijn uit zwart gelakt metaal. De binnenzijden van deze schermen zijn wit, waardoor het licht fijn is en voornamelijk naar beneden schijnt. De derde uitvoering is een combinatie van de eerste twee: een bovenscherm van zwart gelakt metaal met een tussen- en onderscherm van wit opaalglas, waardoor het licht met een prachtig warme gloed naar beneden wordt gericht.

Aanvankelijk was de PH lamp bedoeld als hangend model, maar deze ontwikkelde zich al snel tot een uitgebreide familie van tafellampen, vloerlampen en wandlampen in een groot aantal formaten, kleuren en materialen. In de loop er jaren zijn er meer dan duizend varianten ontwikkeld, waarvan u een grote selectie in onze webshop kunt vinden.

Louis Poulsen PH 3/3 Hanglamp


✓ Iconisch ontwerp van Poul Henningsen
✓ Onderlinge schermverhouding van ongeveer 3:2:1
✓ Harmonieuze verspreiding van het licht
✓ Verkrijgbaar in drie uitvoeringen

Vragen over de PH 3/3 Hanglamp van Louis Poulsen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Louis Poulsen PH 3/3 Hanglamp.
Summer Gift
Klaar voor de zomer? Ontvang de hele maand juli een HAY Beach Towel in kleur naar keuze cadeau bij alle aankopen vanaf 250 euro.
Bekijk Summer Gift actie
Kenmerken
Designer Poul Henningsen
Jaartal 1925
Garantie 2 jaar
Merk Louis Poulsen
Hoogte 30 cm.
Diameter Ø28,5 cm.
Dimbaar Ja, via externe dimmer
Lichtbron inbegrepen Niet inbegrepen
IP Waarde IP20
Opties Dimbaar, Hoogte verstelbaar
Kabel Lengte 400 cm.
Soort lichtbron 1 x 60W E27

PH 3/3 Hanglamp

Zwart Metaal

Levertijd: 20 - 25 weken

Normale prijs: € 996

Special Price € 846,60

PH 3/3 Hanglamp

Zwart Metaal / Wit Opaal Glas

Levertijd: 20 - 25 weken

Normale prijs: € 1.025

Special Price € 871,25

PH 3/3 Hanglamp

Wit Opaal Glas

Levertijd: 20 - 25 weken

Normale prijs: € 1.050

Special Price € 892,50

Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit