Cor Unum Meck Tafellamp

By Kranen/Gille

Omschrijving

De Cor Unum Meck Tafellamp is een ontwerp van Kranen/Gille.

Studio Kranen/Gille werd in 2007 opgericht door Jos Kranen en Johannes Gille. Dit Nederlandse duo is gevestigd in Den Bosch waar ze werken in hun eigen design studio in het hart van de stad. De twee hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie aan de Design Academy in Eindhoven. Samen trachten ze diverse disciplines, hun eigen specifieke stijl en vakmanschap te combineren dat tot een aantrekkelijk ontwerp leidt. De collectie van de mannen ademt de industriële revolutie uit met een vleugje natuurlijke structuren die doen denken aan de fotografie van Karl Bossfeldt.

Cor Unum, opgezet in 1953 en gevestigd in Den Bosch, is een toonaangevend label op het gebied van hoogwaardig keramiek. Men werkt in opdracht van ontwerpers en fungeert in die zin als productiehuis waar studenten ambachtelijke technieken leren en waar innovatief produceren wordt gestimuleerd. Vanuit Cor Unum worden ontwerpers geprikkeld tot nieuwe ontwerpen en anderzijds werken ze zelf aan een gesmeerde organisatie waar diverse disciplines worden samengesmeed tot een collectief. Hierbij wordt er samengewerkt tussen ontwerpers, mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, studenten en professionals.

De Meck Tafellamp van Cor Unum is een lamp die meteen herinneringen oproept en je doet denken aan oma. Het was ook het huis van één van de oma’s van de ontwerpers waar de Meck Tafellamp het levenslicht zag. Door een basis van keramiek te plaatsen onder de gevonden Weckpotten in de kelder ontstond deze schitterende tafellamp. En door de potten er op de kop op te plaatsen verandert ook meteen de W in een M, de naam is geboren. De Meck Tafellamp heeft een diameter van 15 centimeter en een hoogte van 34 centimeter.

Cor Unum Meck Tafellamp


✓ Verkrijgbaar in 3 kleuren
✓ Bijzonder ontwerp!
✓ Lichtbron (niet inbegrepen): 1 x E27 fitting max. 60W
✓ Afmetingen: diameter 15 x h. 34 cm.
✓ Design: Kranen/Gille

Vragen over de Meck Tafellamp van Cor Unum?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Cor Unum Meck Tafellamp.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Keramiek
Designer Kranen/Gille
Garantie 2 jaar
Merk Cor Unum
Hoogte 34 cm.
Diameter 15 cm.
Kabel Lengte 180 cm.
Soort lichtbron 1 x E27 fitting max. 60W

Meck - Blauw

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 345

Meck - Zwart

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 345

Meck - Wit

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 345

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit