muuto categorie banner

Muuto Design

Het Deense Muuto is in 2007 opgericht door Peter Bonnen en Kristian Byrge en heeft inmiddels een fraaie collectie design lampen, stoelen, tafels, kasten, banken en woonaccessoires. De naam is afgeleid van het Finse woord ‘muutos’ dat ‘verandering’ of ‘nieuw perspectief’ betekent. Het bedrijf streeft ernaar om de rijke Scandinavische design geschiedenis weer op de kaart te zetten en er daarnaast nieuwe hoofdstukken aan toe te voegen. Muuto is stevig geworteld in Scandinavisch design, met werken van de beste ontwerpers uit Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken.

246 items

Page
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

246 items

Page
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Muuto meubels

Muuto geeft de ontwerpers de vrijheid om nieuw design te maken. Design meubels, verlichting en accessoires worden wereldwijd verkocht in meer dan 1000 vooraanstaande designwinkels. In de recente tijd zijn meer dan 50 nieuwe ontwerpen gelanceerd van toonaangevende designers als TAF Architects, Norway Says, Anderssen & Voll, Lars Tornøe en Louise Campbell. De lampen Wood, Unfold, Socket en Under the Bell, dit zijn wereldwijd echte pronkstukken. Ook de stoel Raw Lounge stoel, Visu stoel en de sofa Rest misstaan niet in een moderne huiskamer. Daarnaast is het Muuto Stacked 2.0 kastensysteem een populaire serie. U kunt de kast volledig naar wens samenstellen. Muuto produceert een breed assortiment aan meubels zoals: Design buffetkasten, salontafels, tv meubels, virtines, barkrukken, fauteuils, banken en tafels. 

Muuto Lampen

Muuto heeft een uitgebreide verlichtingscollectie. Een mooi voorbeeld is de Muuto Unfold lamp. Deze schijnt een sfeervol diffuus licht en heeft een zachte uitstraling. Een vooruitstrevend en prikkelend design vinden we in de Muuto Post Wall lamp; een zeer minimalistisch vormgegeven ontwerp met een flexibel karakter. Nog een voorbeeld van zo’n schijnbaar eenvoudig ontwerp is de Muuto E27 Hanglamp; het toppunt van speels minimalisme! Tot slot verdient de Muuto Ambit Lamp het om genoemd te worden. Dit is een prachtige serie design wand- en hanglampen, verkrijgbaar in een prachtig kleurenpalet.

Muuto Accessoires

Muuto heeft veel verschillende soorten designaccessoires in de collectie. Van wandhaken, tot design kantoorartikelen, decoratieve kaarsen en design bloemenvazen. Een vaas die Muuto al lange tijd in de collectie heeft, is de Elevated Vaas; een prachtige combinatie van hout en glas. Nieuwe toevoegingen aan de vazencollectie zijn de Muuto Kink vaas en de Muuto Ridge vaas, beide gemaakt van aardewerk maar toch totaal verschillend. Andere populaire designaccessoires uit de collectie zijn de Muuto Restore manden. Verkrijgbaar in tal van kleuren en vormen.

Muuto Dots

Een prachtig accessoire uit de collectie van Muuto dat extra aandacht verdient, is de Muuto Dots wandhakenserie. Deze wandhaken zijn even eenvoudig als speels en functioneel. De populaire serie bestaat uit houten en metalen ronde wandhaken in tal van kleuren en afmetingen; perfect om met elkaar te combineren in een schijnbaar willekeurige of juist strakke samenstelling.

Muuto: MisterDesign is official dealer

MisterDesign is officieel dealer van Muuto. Het gehele assortiment van dit prachtige Deense merk is via ons verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een specifiek artikel van Muuto maar vindt u het niet terug in onze webshop? Neem dan contact met ons op. We kunnen de hele collectie leveren!

Voor advies over Muuto kunt u ook terecht in onze winkels. Onze adviseurs helpen u graag!

Klanten van MisterDesign beoordelen de producten van Muuto gemiddeld met een 10 (5 sterren). Dit gemiddelde is opgebouwd uit 16 beoordelingen.


Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over Muuto? Hieronder hebben wij enkele veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Waar kan ik Muuto Design kopen?

Ontdek de ontwerpen van het Scandinavische merk Muuto in de collectie van MisterDesign. Kwaliteitsmeubelen van Muuto, zoals de Stacked 2.0 kast en de Outline bankenserie kunt u in ons assortiment terugvinden. Ook de immer populaire Muuto accessoires zoals de Restore manden en The Dots wandhaken zijn opgenomen in onze collectie. Neem een kijkje in ons brede aanbod van Muuto Design.

Wat zijn de verkooppunten van Muuto?

MisterDesign is officieel dealer van Muuto design. Het gehele assortiment van Muuto is bij ons verkrijgbaar. Een kleine selectie van de ontwerpen van Muuto zijn van dichtbij te bezichtigen in de MisterDesign winkel in ’s-Hertogenbosch. Deze zit gevestigd in een authentiek pand van maar liefst 2000m2, gevuld met designmeubelen,-accessoires en verlichting van de beste designmerken.

Hoe is Muuto Design ontstaan?

Het Deense Muuto is in 2007 opgericht door Peter Bonnen en Kristian Byrge. De naam is afgeleid van het Finse woord ‘muutos’, dat ‘verandering’ of ‘nieuw perspectief’ betekent. Muuto is stevig geworteld in Scandinavisch design, en werkt met de beste ontwerpers uit Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen.