Wittmann

Het in 1896 opgerichte Wittmann kent een lange geschiedenis in de meubelmakerij. Tegenwoordig is de vierde generatie aan zet, onder leiding van Ulrike Wittmann en haar man Heinz Hofer-Wittmann. Samenwerking met internationale designers zien zij als een groot goed. Iedereen brengt namelijk zijn eigen ideeën ter tafel, waardoor alle fases van het productieproces steeds weer verbeterd kunnen worden. En dit zorgt ervoor dat de kwaliteit, een belangrijke pijler voor Wittman, gewaarborgd wordt. Al vier generaties lang worden de meubels gemaakt door gepassioneerde mensen in de werkplaats in Etsdorf am Kamp. Een Wittmann heeft u dan ook voor het leven en geeft u door aan de volgende generatie. Bekende ontwerpen zijn onder andere de Vuelta Bank van Jaime Hayon en de Merwyn Stoel van Sebastian Herkner.

18 items

18 items

Geschiedenis Wittmann

De geschiedenis van het Oostenrijkse Wittmann gaat ver terug, naar 1896, toen het bedrijf nog slechts een zadelmakerij was. Met het verdwijnen van het paard als werkdier, vond Franz Wittmann een nieuwe weg om in te slaan. Het leer werd niet langer gebruikt voor zadels, maar om meubels mee te bekleden. Samen met architect Johannes Spalt wist hij een aantal designs van Josef Hoffmann in de collectie op te nemen, die erg belangrijk zijn geweest voor het bedrijf.

MisterDesign is officieel Wittmann Dealer

MisterDesign is officieel dealer van Wittmann. Het gehele assortiment van dit prachtige merk is via ons verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een specifiek product van Wittmann maar vindt u het niet terug in onze webshop? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen de gehele collectie leveren!

Voor advies over Wittmann kunt u ook terecht in onze winkel. Onze adviseurs helpen u graag!