acerbis categorie banner

Acerbis

Het Italiaanse Acerbis werd opgericht in 1870 door Benvenuto Acerbis, overgrootvader van Enrico Acerbis, de huidige eigenaar van het merk. Het merk heeft, net als vele andere Italiaanse fabrieken, vanaf de jaren ’60 bijgedragen aan de ontwikkeling van het Italiaanse meubelontwerp en de verspreiding hiervan. De twee belangrijkste onderdelen van hun designfilosofie zijn ‘technologie’ en ‘experimenteren’. Door alert te blijven op de sneller veranderende samenleving weet het merk goed in te spelen op nieuwe technieken en behoeften. Dit resulteert in een prachtige collectie vol functionele en stijlvolle ontwerpen.

28 items

28 items

Acerbis Design

Acerbis is een duurzaam meubelbedrijf dat als maatstaf staat voor kenners van Italiaans design. Met maar liefst meer dan 150 jaar expertise, is het merk een ware pionier op het gebied van modern en innovatief design. Het merk heeft samengewerkt met enkele van de meest baanbrekende ontwerpers van Italië, waaronder Gianfranco Frattini, Giotto Stoppino en Vico Magistretti. Mede door deze samenwerkingen groeide het bedrijf en werd Acerbis een gevestigde naam in het nationale- en internationale design landschap.

In 2019 is Acerbis overgenomen door het merk MDF Italia, waardoor de krachten nu gebundeld worden voor het ontwikkelen van gedurfd en duurzaam Italiaans meubilair.

Collectie Acerbis design meubelen

Acerbis weet met haar collectie gebruikers een fundamentele luxe-ervaring van design te geven, passend bij de conceptuele esthetische oplossingen van het meubilair. Met meubels van hoge kwaliteit die lang mee gaan, weten ze bovendien een duurzamere samenleving te creëren. De collectie bestaat uit iconische designs die een combinatie van functionaliteit en schoonheid tonen.

Zo is het Acerbis Sheraton dressoir in 1979 verkozen tot winnaar van de Compasso d’Oro, het oudste en meest prestigieuze design award in Italië. Dit dressoir is een tijdloze klassieker en beschikt over een combinatie van innovatieve functionaliteit en gestroomlijnde vormen. Een ander populair ontwerp is de Maestro Tafel, ontworpen door Gianfranco Frattini en geïnspireerd op Japanse esthetiek. De tafel beschikt over een semi-open basis met verticale latten, wat zorgt voor een verrassend speels effect.

MisterDesign is officieel Acerbis dealer

MisterDesign is officieel dealer van Acerbis. Alle designs van dit prachtige Italiaanse merk zijn via ons verkrijgbaar. Ben je op zoek naar een specifiek meubelstuk, maar vind je deze niet terug in bovenstaande collectie? Neem dan contact met ons op en wij zorgen er graag voor dat jouw nieuwe Acerbis design item alsnog wordt geleverd. Voor advies over Acerbis meubelen ben je ook van harte welkom in onze winkels. Onze adviseurs helpen je graag!