Anglepoise lampen

Op zoek naar een stevige en robuuste design lamp? Dan zijn de Angelpoise lampen zeker wat voor u! Aan de basis van de Engelse verlichtingsspecialist Anglepoise, staat de Original 1227 bureaulamp, welke inmiddels is uitgegroeid tot een ware klassieker en in Engeland zelfs op een postzegel heeft gestaan. Het begon allemaal in 1932, toen George Carwardine een nieuw soort veer ontwikkelde. Hiermee kan het stalen geraamte gemakkelijk versteld worden, zonder dat deze terug in zijn oude stand schiet. Deze techniek in combinatie met het minimalistische, industriële design, maakte de lamp enorm populair bij het publiek en dat is hij zo’n 80 jaar later nog steeds. Inmiddels is de collectie flink uitgebreid en zijn er allerlei variaties gekomen op de Original 1227, waaronder vloerlampen, hanglampen en wandlampen.

3 items

3 items

Anglepoise Original 1227 & Type 75

De Anglepoise Original 1227 blijkt een inspiratie voor artiesten, muzikanten en filmmakers. Zo is het Pixar-logo gemaakt naar het model van de Original Anglepoise. Ondanks zijn lange geschiedenis, staat het bedrijf alles behalve stil. Als Sir Kenneth Grange, die de lamp ooit ‘klein balancerend wonder’ noemde, in 2003 design director wordt, zien veel nieuwe modellen het licht. De bekende modellen met messingaccenten, de Original 1227 uitvergroot in de Giant collectie en de relatief nieuwe Type 75. Laatstgenoemde werd in de afgelopen jaren heruitgevonden door Paul Smith in de vorm van meerdere kleurrijke ‘Editions’.

MisterDesign is officieel Anglepoise Dealer

MisterDesign is officieel dealer van Anglepoise. Het gehele assortiment van dit prachtige merk is via ons verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een specifiek product maar vindt u het niet terug in onze webshop? Neem dan contact met ons op. We kunnen de gehele collectie van Anglepoise leveren!