Anglepoise lampen

Aan de basis van de Engelse verlichtingsspecialist Anglepoise, staat de Original 1227 bureaulamp, welke inmiddels is uitgegroeid tot een ware klassieker en in Engeland zelfs op een postzegel heeft gestaan. Het begon allemaal in 1932, toen George Carwardine een nieuw soort veer ontwikkelde. Hiermee kan het stalen geraamte gemakkelijk versteld worden, zonder dat deze terug in zijn oude stand schiet. Deze techniek in combinatie met het minimalistische, industriële design, maakte de lamp enorm populair bij het publiek en dat is hij zo’n 80 jaar later nog steeds. Inmiddels is de collectie flink gegroeid en zijn er allerlei variaties gekomen op de Original 1227, waaronder vloerlampen, hanglampen en wandlampen.

Op zoek naar een stevige en robuuste design lamp? Dan zijn de Angelpoise design lampen zeker wat voor u. MisterDesign is official dealer van Anglepoise en kan hierdoor de volledige collectie leveren. De lampen zullen gratis bij u thuisbezorgd worden.

32 items

32 items

Anglepoise Original 1227 & Type 75

De Anglepoise Original 1227 blijkt een inspiratie voor artiesten, muzikanten en filmmakers. Zo is het Pixar-logo gemaakt naar het model van de Original Anglepoise. Ondanks zijn lange geschiedenis, staat het bedrijf alles behalve stil. Als Sir Kenneth Grange, die de lamp ooit ‘klein balancerend wonder’ noemde, in 2003 design director wordt, zien veel nieuwe modellen het licht. De bekende modellen met messingaccenten, de Original 1227 uitvergroot in de Giant collectie en de relatief nieuwe Type 75. Laatstgenoemde werd in de afgelopen jaren heruitgevonden door Paul Smith in de vorm van meerdere kleurrijke ‘Editions’.