Arco Design

Het Winterswijkse familiebedrijf Arco doet al geruime tijd waar het goed in is: tafels en andere design meubels maken. De leiding wordt al jarenlang overgegeven van vader op zoon, sinds 1904. In de beginjaren was het de beurt aan Arend Cornelis van Ast, die de lijstenfabriek en glashandel van zijn vader Wouter overnam. Hij voegde een nieuwe onderneming toe aan het bedrijf: Arco Occasional Furniture, dat ondanks zijn Italiaanse klank gewoon een afkorting is voor Arend Cornelis. Waar eerst vooral kleine meubelen werden ontworpen, heeft het bedrijf zich door de jaren heen geïnnoveerd en gespecialiseerd. Vooral onder leiding van Willem van Ast werd een nieuwe periode ingeslagen, waarin externe designers voor het bedrijf uitkwamen met unieke designs. Tafels werden het handelsmerk van het bedrijf, maar ook meubels die nodig zijn rond een tafel, zijn inmiddels in de collectie te vinden. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol voor Arco. Zo heeft het inmiddels een ‘Local Wood’ lijn, waarbij hout wordt vergaard uit de nabije omgeving. En alles wordt gemaakt in eigen huis; in de fabriek in Winterswijk.

9 items

9 items

Geschiedenis Arco

Het begon allemaal in 1904, toen Wouter van Ast zijn been brak door een ongeluk tijdens het paardrijden. Hierdoor kon hij zijn functie bij de politie niet langer uitvoeren en besloot een eigen winkel te openen, waar hij boeken en platen verkocht. Tien jaar later begon hij zijn eigen lijstenfabriek en glashandel. Zijn oudste zoon, Cornelis van Ast, en zijn drie broers werkten voor het familiebedrijf dat snel groeide. In de Tweede Wereldoorlog gaf Wouter het stokje over aan zijn zoon Arend, die het bedrijf verdeelde in drie ondernemingen, waaronder Arco Occasional Furniture, waar eerst vooral kleine meubelen zoals kapstokken en krantenbakken werden ontwikkeld.

In de jaren ’60 begon de markt te veranderen en kwam er veel concurrentie van andere landen in de vorm van goedkope meubelen. Arco moest een andere koers varen en deed dat door externe designers in te huren die kwaliteitsmeubelen ontwierpen voor het bedrijf. Dat begon met Arnold Mercks, die tevens een belangrijke rol speelde bij het bepalen van Arco’s identiteit. Later volgden onder anderen Charles Marks en Burkhard Vogtherr. In 2011 nam Jorre van Ast de leiding van het bedrijf over en is het aan hem de taak de geliefde Arco stijl te bewaren en verder door te voeren.

Arco tafels

Met de gedachte dat tafelen een ruim begrip is en dat men er dus meer doet dan alleen eten, ontwerpt Arco prachtige design tafels. Een tijdloos design, echte vakmanschap én hoogwaardige materialen staan bij Arco tafels centraal. De Arco Slim tafel is hier een mooi voorbeeld van. Deze populaire tafel beschikt over een zeer slank, houten blad dat rust op poten van slechts 2.8 centimeter breed. Ondanks dat het lijkt alsof de tafel alles behalve stevig staat, is hij dit absoluut wel dankzij de metalen constructie!

Arco stoelen

Naast prachtige tafels, heeft Arco tevens een mooie stoelencollectie. De Arco Frame stoel is één van de toppers binnen deze collectie. Deze stoel is ontworpen door Burkhard Vogtherr en is in 2016 uitgebracht in een 2.0 versie. Het nieuwe design van de Arco Frame stoel beschikt over een kuip met een ronde vormgeving, waardoor het lijkt alsof deze van het slanke, stalen frame loshangt. Arco stoelen zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen en kleuren, waardoor er altijd wel een uitvoering is die perfect bij de rest van uw interieur aansluit.

MisterDesign is officieel dealer van Arco meubels

MisterDesign is officieel dealer van Arco. Bent u op zoek naar een specifieke tafel, stoel of ander design item van dit Nederlandse merk, maar vindt u het niet terug in onze webshop? Neem dan gerust contact met ons op. We kunnen de gehele collectie van Arco leveren!

Voor advies over Arco meubels kunt u ook terecht in onze winkels. Onze adviseurs helpen u graag!