artemide categorie banner

Artemide Lampen

Artemide mag toch wel een van de pioniers op het gebied van designverlichting genoemd worden. Dit Italiaanse bedrijf ontwerpt al meer dan vijftig jaar designverlichting. Vloerlampen, tafellampen, hanglampen, plafondlampen, wandlampen, bureaulampen, spots; een enorm assortiment. Er zijn Artemide lampen voor elk doel en door de jaren heen zijn veel van deze lampen in de prijzen gevallen. Zo won Artemide een Red Dot Award met de Cadmo Lamp van Karim Rashid. Een van de bekendste en iconische modellen is de Tolomeo, ontworpen door Michele De Lucchi en Giancarlo Fassina. Deze tijdloze lamp is verkrijgbaar als tafelmodel, bureau- en plafondlamp.

82 items

Page
  1. 1
  2. 2
  3. 3

82 items

Page
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Italiaanse design lampen

Design lampen van Artemide worden op internationaal niveau beschouwd als iconen van hedendaags design. Het Italiaanse merk, dat in 1960 in Milaan werd opgericht door Ernesto Gismondi, beschikt over hoge vaardigheden op het gebied van lichtontwerp en innovatie. De verlichtingscollectie begon met de Alfa lamp, die een jaar voor oprichting van Artemide werd ontworpen door Sergio Mazza. Technologisch onderzoek, partnerschappen met getalenteerde ontwerpers en sociaal cultureel onderzoek hebben vanaf het begin geleid tot diverse innovatieve lampen.

Artemide hanglamp

Design hanglampen van Artemide zijn te omschrijven als technische hoogstandjes. Onze collectie Artemide hanglampen kent hanglampen in verschillende vormen, maten en kleuren. Er zijn zwarte Artemide hanglampen zoals de Nur hanglamp, en witte hanglampen zoals de Pirce hanglamp. Allen geven zij een sfeervol licht en een unieke uitstraling in uw interieur.

Artemide wandlamp

De design wandlampen van Artemide zijn subtiel vormgegeven, maar toch opvallend aan de muur. Laat u betoveren door het prachtig vloeiende uiterlijk van de Mesmeri wandlamp, of creëer een strak vormgegeven wand met de minimalistische vorm van de Talo wandlamp. Iedere wandlamp van Artemide voldoet aan uw wensen, neem een kijkje in onze collectie Artemide wandlampen.

Artemide Tolomeo

De stoere en robuuste Tolomeo lamp verwierf door de jaren heen de status als symbool voor Italiaanse designverlichting. Deze tijdloze is verkrijgbaar in verschillende verschijningen. Het kleinste model van de Tolomeo serie is de Artemide Tolomeo bureaulamp, die een aangenaam licht op de tafel schijnt. Het allergrootste model uit de serie is de Artemide Tolomeo vloerlamp, welke verkrijgbaar is met en zonder een dimmer. Maar deze lamp is niet alleen op de tafel of vloer te gebruiken, ook aan de wand straalt deze in de vorm van verschillende modellen Tolomeo wandlampen.

MisterDesign is officieel Artemide Dealer

Het gehele assortiment van dit prachtige Italiaanse merk is via ons verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een specifiek product maar vindt u het niet terug in onze webshop? Neem dan contact met ons op. We kunnen de hele collectie van Artemide leveren!

Voor advies over Artemide kunt u ook terecht in onze winkel. Onze adviseurs helpen u graag!


Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over Artemide? Hieronder hebben wij enkele veelgestelde vragen voor u verzameld.

Waar kan ik Artemide lampen kopen?

Design lampen van het Italiaanse merk koopt u bij MisterDesign. Onze collectie omvat een breed aanbod van Artemide hanglampen, vloerlampen, wandlampen, tafellampen en bureaulampen.

Wat zijn de verkooppunten van Artemide?

MisterDesign is een van de officiële verkooppunten van Artemide lampen. De gehele collectie van Artemide vindt u in ons assortiment. Wilt u een design van dit Italiaanse merk van dichtbij bekijken? In de MisterDesign winkel in ’s-Hertogenbosch zijn verschillende designs van Artemide te bezichtigen. Onze winkel bevindt zich in een karakteristiek authentiek pand van maar liefst 2000m2, dat de ruimte biedt aan een brede collectie designmeubelen, -accessoires en verlichting van de beste designmerken.

Hoe is het merk Artemide ontstaan?

Artemide zag het levenslicht in 1960 dankzij een samenwerking tussen oprichter Ernesto Gismondi en de ontwerper Sergio Mazza, die de eerste lamp ‘Alfa’ voor het Italiaanse merk ontwierp. Het merk is geworteld in Milaan, en verwierf internationale bekendheid met haar oog voor innovatie en ‘The Human Light’ filosofie, waarbij licht in dienst van de mens en zijn behoefte staat.