EMU Tuinmeubelen

Het verhaal van Emu Tuinmeubelen begint 8 juni 1951, toen de broers Aldo en Angelo Biscarini en Dante Menconi besloten om te profiteren van hun ervaring die ze opbouwden als radio-ingenieurs in het leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze richtten een machinewinkel op die gespecialiseerd was in de productie van militaire uitrusting. Om te voldoen aan de precieze technische specificaties voor deze apparaten, die vragen om een hoge weerstand tegen weersinvloeden, was het zaak voor Emu Design om de metalen onderdelen door middel van het plastificeren te beschermen.

8 items

8 items

EMU Design, klassiekers voor buiten

Emu Tuinmeubelen kreeg octrooi op het proces om metaal te plastificeren. Zo kon het gebeuren dat vanaf het allereerste begin, het bedrijf een pionier werd in de technische know-how voor de verwerking en bescherming van metalen. De overgang van de onderneming naar de meubelindustrie vindt plaats eind jaren 50. De eerste outdoor fauteuil model is de Cattolica, in 1961 ontworpen door oprichter Aldo Biscarini. De beginjaren 70 staan in het teken van de vervaardiging van de Bahama loungestoel die een klassieker wordt. De loungestoel is nog steeds in productie.

EMU Tuinmeubels, modern en klassiek tegelijk

In de jaren 80 beginnen de Emu productlijnen zich te vertakken, en de Ambassador, een elegante aluminium stoel, maakt zijn intrede in 1983. Vlak daarna gevolgd door de Snooze loungestoel. Gewaagd is de Re-Trouvé serie ontworpen door Patricia Urquiola. Re-Trouvé is een collectie metalen meubels, die qua vorm terugblikt naar het verleden, maar vervaardigd is volgens de meest vooruitstrevende hedendaagse technologie. Oude, ambachtelijk gemaakte stoelen, versierd en verrijkt met smeedijzeren krullen. En dit alles in een nieuw jasje.

MisterDesign is officieel EMU Dealer

MisterDesign is officieel dealer van EMU Tuinmeubelen. Het gehele assortiment van dit prachtige Deense merk is via ons verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een specifiek product maar vindt u deze niet terug in onze webshop? De kans is groot dat we het product van EMU toch kunnen leveren. Neem dan contact met ons op.

Voor advies over EMU Tuinmeubelen kunt u ook terecht in onze winkels. Onze adviseurs helpen u graag!