extremis categorie banner

Extremis design

Extremis is een Belgisch designmerk, dat geroemd wordt om de schitterende outdoor collectie. Dirk Wynants is de oprichter van het merk en zijn filosofie op design en bourgondische levensstijl bepalen dan ook het DNA van Extremis. Want Extremis maakt niet gewoon goede tuinmeubelen, maar is hofleverancier van ‘tools for togetherness’, zoals ze hun meubels zelf liefkozend noemen. Het ontwerp van elk meubel begint namelijk niet vanuit een esthetisch oogpunt, maar vanuit het idee dat een tafel of bank het leuker en gemakkelijker moet maken om samen met vrienden en familie het leven te vieren. De collectie van Extremis bestaat daarom voor een groot deel uit lange tafels en picknickbanken waar het tijdens een groot diner of een gezellige borrel goed toeven is.

25 items

25 items

Innovatief design

Dirk Wynants is niet alleen de oprichter van Extremis, maar is tevens de man die het overgrote deel van de collectie heeft ontworpen. Waar veel productontwerpers een stijlvol meubel nastreven dat ook functioneel is, is de functie voor Dirk Wynants juist het meest essentiële aspect van het ontwerp. Hij probeert namelijk met elk meubel een probleem op te lossen, zoals goed te zien is bij de eenvoudige instap van de Hopper Picnic. Hierdoor is elk meubel heel innovatief en heel gemakkelijk te gebruiken. Liever geen meubel dan een meubel dat overbodig en onhandig is, dat is het motto van Extremis. Maar dit betekent uiteraard niet dat de vormgeving van de meubels op een laag pitje staat, want Dirk Wynants’ gevoel voor stijl en creativiteit levert keer op keer prachtige meubels op, die zowel binnenshuis als buitenshuis de show stelen!

Duurzaamheid

‘Tools for togetherness’ slaat niet alleen op samenzijn met vrienden en familie, maar ook op het feit dat we samen voor deze aarde moeten zorgen. Duurzaamheid, efficiënte en recycling spelen daarom een grote rol in de ontwikkeling van de producten van Extremis. Veel meubels zijn bijvoorbeeld dusdanig ontworpen dat er zo min mogelijk materiaal verloren gaat bij de productie. Ook maakt Extremis gebruik van duurzame materialen, zoals Iroko hout en Hellwood. Op deze manier levert het designmerk haar steentje bij aan een betere wereld.

Op zoek naar Extremis design producten? MisterDesign heeft het grootste Extremis assortiment van NL & BE.