Fritz Hansen Design

De geschiedenis van het gerenommeerde Deense Designmerk Fritz Hansen begint in 1872, waarneer de ondernemende meubelmaker Fritz Hansen uit Nakskov in Kopenhagen een handelsvergunning verkrijgt. De lange lijst van prestigieuze opdrachten in de eerste vijftig jaar van het bestaan van het bedrijf laat zien hoe sterk de Fritz Hansen reputatie in het begin van de 20e eeuw al is. Zo ontwierpen ontwerpers van het merk Fritz Hansen in die tijd het interieur voor de Universiteitsbibliotheek, het stadhuis van Kopenhagen, de Hoge Raad en andere belangrijke projecten. Tafels, stoelen, kasten en banken, alles met de herkenbare Fritz Hansen signatuur.

65 items

Page
  1. 1
  2. 2

65 items

Page
  1. 1
  2. 2

Historie Fritz Hansen

Ondanks de moeilijke tijden tijdens het decennium van de Tweede Wereldoorlog, is de Fritz Hansen fabriek uitgebreid. Door enkele barre winters bezwijken veel van de Deense walnootbomen. Fritz Hansen koopt een grote hoeveelheid van het hout en maakt gebruik van de situatie: Een nieuwe meubilair serie walnoot wordt geïntroduceerd. Het initiatief krijgt veel aandacht van de pers en is een succes. De eerste klassieker van het decennium is de China Chair uit 1944, ontworpen door de vooruitstrevende architect Hans. J. Wegner.

Vanaf de jaren 50 domineert Arne Jacobsen het toneel. De Ant stoel, Egg Chair Fauteuil, Drop en Swan chair zijn iconen die karakteristiek zijn voor die tijd. Enkele worden nu opnieuw op de markt gebracht. Één van de grootste successen echter is de tafel zonder einde, de Super-Elliptical Tafel ontworpen door Bruno Mathsson, Arne Jacobsen én Piet Hein. Een poëtisch verfijnd design!


MisterDesign is officieel Fritz Hansen Dealer

MisterDesign is officieel dealer van Fritz Hansen. Het gehele assortiment van dit Deense merk is via ons verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een specifiek artikel maar vindt u deze niet terug in onze webshop? Neem dan contact met ons op. De kans is groot dat we het product toch kunnen leveren.

Voor advies over Fritz Hansen designs kunt u ook terecht in onze winkel. Onze adviseurs helpen u graag!