Functionals New

Functionals Header

De liefde voor designmeubels en vakmanschap werd de gebroeders Van Esch, oprichters van Functionals, met de paplepel ingegoten door vader en meubelmaker Henk van Esch. Met de passie om een meer consument-gericht meubelmerk op te zetten, begonnen zij in maart 2009 het merk Functionals. De Bonsai 5 kandelaar was het allereerste product op de markt, waarna zij vele successen behaalden met de groeiende collectie tafels, stoelen, verlichting en accessoires. Functionals is Dutch Design in al haar glorie: experimenteel, innovatief en op en top functioneel.

DE LLOYD COLLECTIE

  • MisterDesign Winkel

  • Collectie Lloyd van designer Christoph Seyferth is ontworpen voor Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam en is iconisch voor Functionals. Het praktische, slimme design van de Lloyds combineert daar fantastisch met het moderne interieur van het juist monumentale pand. Ook thuis is de Lloyd collectie esthetisch en praktisch een drijvende kracht. Lloyd bestaat uit een serie indoor en outdoor tafels, stoelen en krukken die gekarakteriseerd worden door hun stevige, maar flexibele ontwerp. Het metaal buigt subtiel voor ongelijke vlakken, waardoor de vier poten altijd de vloer raken.

FUNCTIONALS ICONEN

  • Één van de andere klassiekers van Functionals is de Wendela Stoel, een compact, lichtgewicht design waarin materialen en productietechnieken uit verschillende tijdperken samenkomen. De beuken zitting is gemaakt van een vorm die oorspronkelijk werd geproduceerd in de jaren ’50. Deze zit op een moderne aluminium voet. De zichtbare connectie tussen de zitting en de basis refereert weer naar het schrijnwerk van timmerlieden door de eeuwen heen. Ook de Miller loungestoelen zijn een voorbeeld van hoe kwaliteit en vakmanschap samenkomen. De zittingen van de stoelen worden gemaakt door professionele zadelmakers van natuurlijk zadelleer, dat met de tijd alleen maar mooier wordt.

  • MisterDesign Winkel

Afspraak maken

Benieuwd geworden naar de collectie van Functionals? MisterDesign is officieel dealer van dit prachtige merk. Neem contact met ons op voor meer informatie, dan helpen onze interieuradviseurs u graag verder.
Direct online bestelbaar2 items

2 items