Kartell Design

Kartell is een Italiaanse fabrikant van design meubels, design lampen en woonaccessoires. De design meubels van Kartell zijn inmiddels niet meer weg te denken in de wereld van design. Voornamelijk komt dit door een aantal design stoelen van Kartell die ware iconen zijn geworden: de Louis Ghost stoel, Masters stoel, Maui stoel en de Bubble Club fauteuil. Vaak zit de jus verborgen in details. Details zijn vaak zaken die een glimlach tevoorschijn toveren of die doen bewonderen. Iemand met oog voor detail wil nog weleens het gangbare pad verlaten en zorgen voor een verrassing. Wie had in 1949 kunnen denken dat een chemicus met oog voor vernieuwing de wereld zou veroveren op het gebied van kunststof meubelen? Niet in de laatste plaats Giulio Castelli, de oprichter van Kartell, zelf!

Ontvang nu tijdelijk een Muuto Ease lamp t.w.v. €199 cadeau bij alle outdoor aankopen vanaf €1500. Bekijk hier de voorwaarden.

243 items

Page
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

243 items

Page
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Kartell Meubels

Aanvankelijk spitste de interesse van Castelli zich toe op de vervaardiging van kunststof auto-onderdelen, maar al vrij snel breidde hij zijn gezichtsveld uit in de richting van lampen en huishoudelijke artikelen. Dit alles mét oog voor design en innovatie. In de aanloop naar de jaren 70 ontdekte Kartell dat de designwereld groter was dan lampen alleen en kwam de focus ook te liggen op het ontwerpen van meubels. In eerste instantie vooral succesvol in Italië maar dat veranderde in 1972. Na deelname aan de beurs in het Museum of Modern Art in New York volgde internationale erkenning. Bekende ontwerpers als Gae Aulenti , Ettore Sottsass , Marco Zanuso en Richard Sapper waren mede verantwoordelijk voor de internationale doorbraak

Kartel stoelen

Kartell stoelen zijn dankzij het gebruik van innovatieve technieken en materialen wereldwijd bekend. Ontwerpen zoals de Masters stoel en de transparante Louis Ghost stoel zijn internationale bestsellers door hun innovatieve productietechnieken van de sterke materiaalsoort kunststof. Naast deze twee populaire stoelen kent de stoelencollectie van Kartell nog vele andere ontwerpen van kunststof. Laat u verrassen door de veelzijdige collectie stoelen van Kartell.

Italiaans design van Kartell

Het merk Kartell werd in 1949 opgericht met de gedachte een onderscheidend product te realiseren dat het label ‘Made in Italy’ zou belichamen. Toen het merk eind jaren ’80 de samenwerking aanging met verschillende Italiaanse ontwerpers, leidde dat tot enkele tijdloze klassiekers die allen in Italië door Kartell zelf geproduceerd worden. Kartell design draagt het label ‘Made in Italy’ dan ook met trots.

Design van Kartell

Een van de bekendste stoelen van Kartell is de Ghost collectie. Deze bestaat uit de Louis Ghost stoel, de Victoria Ghost stoel en de Lou stoel voor de junioren binnen het gezin. De Kartell Ghost collectie kent een bijzonder detail; hun voorganger, de eveneens transparante La Marie stoel, bracht Kartell de titel van het eerste bedrijf ter wereld dat met polycarbonaat werkte. Naast de helder transparante versies zijn de stoelen uit de Kartell Ghost serie ook uitgevoerd in andere kleuren.

Kartell Componibili

Onder de Kartell opbergkasten zijn de Componibili opbergkastjes ongetwijfeld populair. Deze opbergmodules hielpen het merk uit te groeien tot wat het nu is en zijn omgedoopt tot ware designklassiekers. De opbergkastjes Componibili komen in verschillende formaten en kleuren waardoor ze in ieder interieur in de smaak vallen. Ga voor een glanzende klassieker, een nieuwe uitvoering in matte kleur of een model gemaakt van bio plastic.

Kartell wereldwijd succes

In de jaren negentig begon Kartell aan een langdurige samenwerking met verschillende internationaal gerenommeerde ontwerpers als Antonio Citterio, Ron Arad, Vico Magistretti, Philippe Starck en Piero Lissoni. Dit resulteerde in onder andere de blikvangers La Marie, Maui, Dr. No en de Masters stoel. En dat Kartell in de huidige tijd succesvol is bewijst ontwerpster Patricia Urquiola met haar Foliage-serie. Letterlijk "gebladerte", hetgeen onmiskenbaar naar voren komt in de fauteuils en banken. Door de prachtige kleuren, doorzichtige effecten, unieke vormen en persoonlijke stijl, zijn de producten van Kartell overal ter wereld herkenbaar.

MisterDesign is officieel Kartell Dealer

MisterDesign is officieel dealer van Kartell. Het gehele assortiment van dit prachtige Italiaanse merk is via ons verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een specifiek product maar vindt u het niet terug in onze webshop? Neem dan contact met ons op. We kunnen de hele collectie leveren!

Veelgestelde vragen

Waar kan ik Kartell design kopen?

Design van het merk Kartell koopt u bij MisterDesign. In ons assortiment vindt u meubelen, tuinmeubelen, verlichting en accessoires van dit populaire Italiaanse merk, dat bekend staat om het innovatieve gebruik van kunststof. Breng een bezoek aan onze brede online collectie van Kartell.

Wat zijn de verkooppunten van Kartell in Nederland?

MisterDesign is één van de officiële verkooppunten van het Italiaanse merk Kartell. De gehele collectie van Kartell vindt u in ons assortiment. Wilt u een design van dit merk van dichtbij bekijken? In de MisterDesign winkel in ’s-Hertogenbosch zijn verschillende designs van Kartell te bezichtigen. Onze winkel bevindt zich in een karakteristiek authentiek pand van maar liefst 2000m2, dat de ruimte biedt aan een brede collectie designmeubelen, -accessoires en verlichting van de beste designmerken.

Hoe is het merk Kartell ontstaan?

Kartell werd in 1949 opgericht door Giulio Castelli. Hierbij werd de focus eerst gericht op het produceren van kunststof auto-onderdelen, maar als snel breidde dit uit naar lampen en meubelen. De schoonzoon van Castelli, Claudio Luti, luidde in 1988 een nieuwe start in voor het Italiaanse merk. Tijdens zijn tijd bij het modehuis Versace ontwikkelde Luti een voorliefde voor perfectie en een gevoeligheid voor smaakvol design. Hij zocht de samenwerking op met gerenommeerde ontwerpers zoals Philippe Starck, Antonio Citterio en Piero Lissoni die uiteindelijk verantwoordelijk zouden worden voor ontwerpen die al snel het merk zouden symboliseren. Luti’s frisse benadering van materialen zorgde in 1999 voor een groots keerpunt toen Kartell het eerst bedrijf ter wereld werd dat polycarbonaat gebruikte voor het produceren van meubelen.