Knoll Stoelen

De collectie stoelen van Knoll bevat enkele van de meest erkende stoelen van de moderne beweging. Deze stoelen zijn ontworpen in samenwerking met verschillende beroemde ontwerpers, zoals Marcel Breuer en Eero Saarinen. Een andere invloedrijke designer die veel voor Knoll heeft betekent is Ludwig Mies van der Rohe. Van der Rohe ontwierp misschien wel de meest bekende en populaire stoel voor Knoll: de Barcelona Chair. Deze stoel is een waar icoon in de wereld van modernistisch design en wordt vandaag de dag nog altijd wereldwijd goed verkocht. Deze iconische stoel in het echt bekijken? De Barcelona Chair staat, net als enkele andere designs van Knoll, opgesteld in onze winkel. Kom gerust proefzitten!

22 items

22 items

Knoll Barcelona Chair

De Barcelona Chair is misschien wel één van de meest bekende ontwerpen binnen de designwereld. De stoel werd in 1929 ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe, speciaal voor de ‘World’s Fair’ in Barcelona. De Barcelona Chair is een stoel van eenvoudige elegantie en een eerbetoon aan de combinatie van uitstekend vakmanschap en modern design. De stoel past in elk interieur, weet in elke ruimte in huis zijn plek te vinden en kan daarnaast goed met andere meubels gecombineerd worden.

Wassily Chair

Een ander icoon binnen de stoelen collectie van Knoll is de Wassily Chair, in 1925 ontworpen door Marcel Breuer. Geïnspireerd door het gebogen metalen fietsframe en beïnvloed door de constructivistische theorieën van de De Stijl-beweging, was Breuer nog een leerling bij het Bauhaus toen hij de Wassily Chair ontwierp. De stoel valt inmiddels, net als de Barcelona Chair, onder de meest bekende ontwerpen binnen de wereld van design en heeft al meerdere onderscheidingen ontvangen.

Knoll stoelen voor elk interieur

De stoelen collectie van het Amerikaanse merk is, dankzij de samenwerkingen met verschillende designers, enorm divers. Van minimalistische kunststof stoelen en sierlijke armstoelen van metaal tot comfortabele fauteuils en houten stoelen met een warme uitstraling. Dankzij de uiteenlopende uitstralingen is er voor elke interieurstijl en voor elke ruimte in huis een passend ontwerp te vinden.

Knoll stoelen bij MisterDesign

Stoelen van Knoll koopt u bij MisterDesign! Omdat wij officieel dealer zijn van dit moderne merk, kunnen wij de gehele collectie leveren. Mist u een model in onze webshop? Of heeft u vragen over de collectie? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze winkels. Hier staan onze interieuradviseurs tevens klaar om u te voorzien van interieuradvies.