louis poulsen categorie banner

Louis Poulsen

Louis Poulsen is een bekende naam in de verlichtingswereld. In nauwe samenwerking met wereldwijd beroemde ontwerpers zoals Arne Jacobsen, Poul Henningsen en Verner Panton, heeft het Deense merk zich bewezen als een van de belangrijkste leveranciers van decoratieve en architectonische design lampen. De collectie van Louis Poulsen kent echte klassiekers onder de design lampen, zoals de Panthella lamp en de PH 5 lamp, en diverse prachtige achtergrondverhalen die u meenemen in het hoofd van de ontwerpers. Dompel u onder in de geschiedenis van Deense design verlichting met de collectie van dit toonaangevende verlichtingsmerk, dat zijn sporen heeft verdiend.

90 items

Page
  1. 1
  2. 2
  3. 3

90 items

Page
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Louis Poulsen Lampencollectie

De Scandinavische ontwerptraditie ‘Vorm volgt functie’ vormt de basis van Louis Poulsen. Ieder detail in elk ontwerp heeft een doel, waarbij design wordt gebruikt om het licht vorm te geven. Deze unieke benadering van licht resulteert in een prachtige collectie van Louis Poulsen hanglampen, vloerlampen, tafellampen en wandlampen die bekend zijn geworden om hun functionele maar aansprekende decoratieve ontwerp. De lampen kunnen zowel in professionele omgeving als thuis worden gebruikt.

De iconische Panthella lamp

Eén van de meest bekende lampen van Louis Poulsen is de Panthella lamp. In 1971 realiseerde Verner Panton in samenwerking met Louis Poulsen deze speelse en figuratieve lamp. De Panthella lamp, welke over een organische vorm beschikt die het zachtste licht weerspiegelt, is een perfecte weerspiegeling van Panton’s grote persoonlijkheid. Inmiddels is er een nieuwe versie van het oorspronkelijke model op de markt gebracht. Met deze vernieuwde Panthella lamp bent u gegarandeerd van veel comfort met zacht, diffuus licht.

Bestel uw Louis Poulsen lamp bij MisterDesign

Heeft u interesse in een specifieke Louis Poulsen lamp, maar ziet u deze momenteel niet terug in onze webshop? MisterDesign is officieel dealer van dit Deense merk, waardoor wij de gehele collectie kunnen leveren. Neem dus gerust contact met ons op indien u een product aan wilt schaffen dat niet in onze webshop staat. Wij helpen u graag verder!

Indien u graag meer informatie of advies wenst over Louis Poulsen, dan bent u ook van harte welkom in onze winkels. Hier staan onze adviseurs graag voor u klaar. Wilt u graag een verlichtingsplan laten opstellen? Ook hier kunnen onze adviseurs u uitstekend bij helpen. Maak gerust een afspraak via onze website.


Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over Louis Poulsen? Wij hebben hieronder enkele veelgestelde vragen voor u verzameld.

Waar kan ik een Louis Poulsen lamp kopen?

Bij MisterDesign kunt u terecht wanneer u op zoek bent naar een Louis Poulsen lamp. Populaire ontwerpen zoals de PH 5 lamp en de Panthella lamp zijn in de collectie van MisterDesign terug te vinden in diverse uitvoeringen. Ontdek de mooie collectie hanglampen, tafellampen, vloerlampen, wandlampen en tuinverlichting van Louis Poulsen bij MisterDesign.

Wat zijn de verkooppunten van Louis Poulsen in Nederland?

MisterDesign is officieel dealer van Louis Poulsen. Dit houdt in dat wij het gehele assortiment van dit Deense merk kunnen leveren. Ook wanneer u op zoek bent naar een specifieke lamp, maar deze momenteel niet in onze webshop staat, zorgen wij er graag voor dat u deze alsnog thuis geleverd krijgt. Louis Poulsen lampen koopt u bij MisterDesign online in de webshop of in één van onze winkels in ’s-Hertogenbosch.

Hoe is het merk Louis Poulsen ontstaan?

Het Deense Louis Poulsen werd in 1874 opgericht, echter had het toen nog niets met verlichting te maken. Ludvig R. Poulsen begon als wijnimporteur en startte vier jaar later een gereedschapwinkel. Hier huurde hij zijn neef Louis Poulsen in. In 1906 overleed Ludvig en nam Louis de zaak over. Vijf jaar later komt Sophus Kaastrup Olsen als partner erbij en hernoemen ze het bedrijf naar Louis Poulsen & Co. Pas sinds 1926 is Louis Poulsen bekend geworden op de verlichtingsmerk, mede dankzij iconische designs van onder andere Poul Henningsen.