Luceplan

Luceplan is een Italiaans merk dat sinds 1978 actief is. Het merk werd in Milaan opgericht door Riccardo Sarfatti, Sandra Severi en Paolo Rizzatto. Luceplan staat garant voor prachtige design verlichting en de lampen stralen dan ook pure klasse en stijl uit. De collectie van Luceplan bevat een uitgebreid en veelzijdig assortiment verlichtingsarmaturen, allen met hoge prestatie- en esthetieknormen. De lampen beschikken zowel over functionele kwaliteit als over decoratieve aantrekkingskracht, wat ze geschikt maakt voor elke ruimte in huis. Bovendien zijn de meest innovatieve technologieën en materialen toegepast, waardoor het Italiaanse verlichtingsmerk vooruit weet te lopen op de tijd. Met de vloerlampen, hanglampen, wandlampen, tafellampen en plafondlampen van Luceplan geniet je van ongekende functionele, technische én esthetische mogelijkheden van licht.

24 items

24 items

Paolo Rizzatto

Luceplan is in 1978 opgericht door Riccardo Sarfatti, Sandra Severi en Paolo Rizzatto. Deze laatst genoemde is van grote betekenis geweest voor het merk, gezien hij vele van de bekende lampen heeft ontworpen. Naast zijn werk voor Luceplan, ontwierp Rizzatto tevens voor andere grote merken, zoals Artemide, Knoll, Kartell, Philips, Flos en Cassina. Zijn werken zijn gepubliceerd in catalogi, tijdschriften en publicaties in binnen- en buitenland én zijn opgenomen in de collecties van talrijke musea, zoals het MoMa in New York, de Triennale in Milaan en het Victora & Albert Museum in Londen.

Luceplan Costanza serie

De Luceplan Costanza serie is één van de bekendste series van het merk. De lampen binnen deze serie zijn ontworpen door Paolo Rizzatto en kenmerken zich door een klassieke en eenvoudige vorm. De elegante Costanza lampen stralen aangenaam warm licht uit door een gezeefdrukte polycarbonaat kap. Dankzij onder andere de LED-technologie staan Luceplan Costanza lampen garant voor hoge prestaties op het gebied van diffuus licht en visueel comfort. Costanza verlichting is verkrijgbaar in vele uitvoeringen: als vloerlamp, tafellamp, wandlamp, hanglamp én plafondlamp.

Collectie Luceplan lampen

Naast de iconische Luceplan Costanza serie, zijn er nog andere designiconen zoals de Illan hanglamp, Lola vloerlamp en de Hope serie. Deze ontwerpen hebben vrijwel allemaal een bijzondere en soms zelfs gewaagde vormgeving. Zo is de Luceplan Illan hanglamp een waar kunstobject te noemen en zal deze lamp elke ruimte naar een hoger niveau tillen. De volledige collectie Luceplan verlichting bestaat uit hanglampen, wandlampen, vloerlampen, plafondlampen én tafellampen.

Luceplan lampen bij MisterDesign

MisterDesign is officieel dealer van het Italiaanse Luceplan. Hierdoor kunnen wij alle lampen leveren. Heb je een specifieke lamp op het oog, maar zie je deze momenteel niet terug in onze webshop? Neem dan gerust contact met ons op. Omdat wij alle lampen kunnen leveren, zorgen we er graag voor dat jouw favoriete lamp alsnog bij je wordt bezorgd.