Moooi Design

Marcel Wanders werd geboren in 1963 en wordt beschouwd als een van de meest toonaangevende ontwerpers van dit moment. Hij is internationaal bekend om zijn meubelen, interieurs en eigenzinnige kunstrichting. Wanders is deeleigenaar en artdirector van het designlabel Moooi (voorheen Wanders Wonders) in Breda.

153 items

Page
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

153 items

Page
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Daarnaast heeft Wanders een eigen ontwerpstudio waar hij voor verschillende internationale meubelmerken werkt. Ook is Wanders actief als sieraadontwerper. De doorbraak kwam in 1986 toen hij de Knotted chair ontwierp. Kort daarna gevolgd door de B.L.O. lamp. Het bijzondere aan deze lamp is dat je hem aan en uit kunt blazen. Marcel Wanders werkt voor internationaal befaamde merken, waaronder Moroso, Kartell, Flos, Cosme Decorte, Target, Puma, Baccarat, Marks & Spencer, Alessi en KLM. Sinds 2001 Is Marcel Wanders art director bij Moooi, een succesvol interieurlabel waar hij medeoprichter van is. Wanders werkt er met bekende ontwerpers als Jasper Morrison en Jurgen Bey en besteedt vanaf het begin aandacht aan de jonge garde, onder wie Bertjan Pot, Maarten Baas, Kiki van Eijk, Jaime Hayon, Front, Nika Zupanc en Osko & Deichmann. Velen van hen brachten hun eerste ontwerpen via Moooi op de markt.

Klanten van MisterDesign beoordelen de producten van Moooi gemiddeld met een 10 (5 sterren). Dit gemiddelde is opgebouwd uit 1 beoordelingen.