moooi categorie banner

Moooi

Het Nederlandse designmerk Moooi is in 2001 opgericht door Casper Vissers en Marcel Wanders. Wanders wordt beschouwd als een van de meest toonaangevende ontwerpers van dit moment. Hij is internationaal bekend om zijn opvallende meubelen, interieurs en eigenzinnige kunstobjecten. Deze unieke ontwerpen worden nu samen met designs van andere jonge ontwerpers gebundeld onder het dak van het designlabel Moooi.

165 items

Page
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

165 items

Page
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Moooi lamp bestellen

Een Moooi lamp is uniek in zijn soort, Moooi verlichting is uitermate herkenbaar aan de excentrieke uitstraling en bijzondere materialen. Bekende hanglampen zijn de Moooi Random Light en de Moooi Non Random hanglamp, beide behorend tot een lampenfamilie waar gespannen glasvezeldraden de lampenkap vormen. Afhankelijk van het type, zijn deze draden willekeurig of niet willekeurig gespannen. Andere bekende design lampen van het Nederlandse merk zijn de sterrenhemelachtige Moooi Raimond lampenserie en de takvormige Moooi Heracleum hanglamp.

Moooi meubels

De collectie Moooi meubels bestaat uit stoelen, banken, kasten en tafels met een speels karakter. Dit speelse karakter is bijvoorbeeld goed terug te zien in de Charleston bank, een design dat lijkt op een traditionele Chesterfield bank maar welke een kwartslag gedraaid is. Iets rustiger van aard is de Container tafel van Moooi, die ondanks zijn minimalistische vormgeving over een krachtige uitstraling beschikt. Deze vormt de perfecte basis voor de excentrieke stoelen uit de Moooi collectie.

Collectie Moooi Stoelen

Op zoek naar een design stoel die opvalt? Bij Moooi bent u aan het juiste adres! De design stoelen zijn onconventioneel wat betreft de vormgeving en materialen en zouden haast kunstobjecten genoemd kunnen worden. Duik in het verhaal achter de theatrale Smoke stoelenfamilie uit de hand van Maarten Baas of neem plaats in de bijzondere O. Loungestoel van Marcel Wanders.

Moooi behang collectie

Naast design meubelen , accessoires en verlichting, brengt Moooi ook behang uit. Het Moooi & Arte Extinct Animals behang maakt onderdeel uit van deze behangcollectie, en toont verschillende dessins van prachtige en helaas uitgestorven dieren. De collectie Moooi Extint Animals behang is geïnspireerd op het Moooi’s Museum of Extinct Animals, waar de diversiteit van de natuur wordt gevierd en de schoonheid van de natuur in al haar verschillende vormen kan worden bewonderd. Bekijk Moooi behang.

De ontwerper Marcel Wanders

Marcel Wanders heeft een eigen ontwerpstudio waar hij voor verschillende internationale meubelmerken werkt. Ook is Wanders actief als sieraadontwerper. De doorbraak kwam in 1986 toen hij de Knotted chair ontwierp. Kort daarna gevolgd door de B.L.O. lamp. Het bijzondere aan deze lamp is dat je hem aan en uit kunt blazen. Marcel Wanders werkt voor internationaal befaamde merken, waaronder Moroso, Kartell, Flos, Cosme Decorte, Target, Puma, Baccarat, Marks & Spencer, Alessi en KLM. Sinds 2001 is Marcel Wanders art director bij Moooi, een succesvol interieurlabel waar hij medeoprichter van is. Wanders werkt er met bekende ontwerpers als Jasper Morrison en Jurgen Bey en besteedt vanaf het begin aandacht aan de jonge garde, onder wie Bertjan Pot, Maarten Baas, Kiki van Eijk, Jaime Hayon, Front, Nika Zupanc en Osko & Deichmann. Velen van hen brachten hun eerste ontwerpen via Moooi op de markt.

MisterDesign is officieel dealer van Moooi

MisterDesign is officieel dealer van Moooi. Het gehele assortiment van dit Nederlandse merk is dan ook via ons verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een specifiek design artikel, maar vindt u deze niet terug in onze webshop? Neem dan gerust contact met ons op. We kunnen de hele collectie leveren!

Voor advies over Moooi kunt u ook terecht in onze winkels. Onze adviseurs helpen u graag!


Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over Moooi? Hieronder hebben wij enkele veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Waar kan ik Moooi Design kopen?

Design van het merk Moooi koopt u bij MisterDesign. In ons assortiment vindt u meubelen, verlichting, accessoires én behang van dit bijzondere Nederlandse merk.

Wat zijn de verkooppunten van Moooi?

MisterDesign is een van de officiële verkooppunten van Moooi design. De gehele collectie vindt u in ons assortiment. Wilt u een design van dit Nederlandse merk van dichtbij bekijken? In de MisterDesign winkel in ’s-Hertogenbosch zijn verschillende designs van Moooi te bezichtigen. Onze winkel bevindt zich in een karakteristiek authentiek pand van maar liefst 2000m2, dat de ruimte biedt aan een brede collectie designmeubelen, -accessoires en verlichting van de beste designmerken.

Hoe is het merk Moooi Design ontstaan?

Het Nederlandse merk Moooi zag in 2001 het levenslicht toen ontwerper Marcel Wanders en Casper Vissers de handen ineen sloegen met de belofte een legendarisch merk op de kaart te zetten. Door de jaren heen heeft Moooi originele, rebelse en verfijnde designs op de markt gebracht en zoekt het merk met haar ontwerpen altijd de grens op tussen commercieel en cultureel ontwerp.