Moormann

Moormann FNP Kastsysteem

Nils Holger Moormann is een Duits label dat in 1982 is opgericht door de gelijknamige Nils Holger Moormann. De autodidact begon vrij plotseling met productontwerp, nadat hij hiertoe uit onverwachte hoek werd geïnspireerd. Nils stopte direct met zijn rechtenstudies en richtte zich volledig op zijn passie voor design. Geen verkeerde keuze want al snel groeit Moormann van een eenmanszaak uit tot een toonaangevend designmerk dat met meerdere talentvolle designers samenwerkt.

De functionele, humoristische en innovatieve collectie van Moormann wordt gekenmerkt door het minimalistische modulaire karakter van de designs. De bedden, opbergmanden, krukjes en kapstokken bestaan allemaal uit meerdere onderdelen die gemakkelijk gemonteerd en gedemonteerd kunnen worden. Tegelijkertijd zijn het stevige designs met een tijdloze uitstraling waardoor u er bijzonder lang plezier van zult hebben.

Moormann Bookinist
Moormann Kapstok
Moormann molen


Moormann FNP Kastensysteem

Het meest bekende ontwerp van Moormann is de Nils Holger Moormann boekenkast, het modulaire FNP kastensysteem. Het tijdloze design is al in 1989 door Axel Kufus ontworpen. Het is een simpel systeem met bijzonder veel mogelijkheden en een minimalistische uitstraling. Zodoende past het ontwerp perfect bij de designesthetiek van Moormann. 


Simpelweg bestaat het ontwerp uit horizontale en verticale planken die met een aluminium rails versterkt kunnen worden. Zodoende blijft de transparantie van het design behouden. Optioneel kunt u het systeem uitbreiden met bijvoorbeeld lades, deurtjes, een ladder of zelfs met een geïntegreerd uitklapbaar bureau. Door de vele mogelijkheden is het FNP Kastensysteem in ieder interieur toepasbaar. Eventueel kunnen aanpassingen aan uw ontwerp ook later nog gedaan worden. U kunt bij de interieuradviseurs van MisterDesign terecht om samen met hen uw perfecte kast samen te stellen.

Moormann FNP X Kastensysteem

In navolging van het succesvolle FNP Kastensysteem, ontwerpt Axel Kufus in 1997 het FNP X Kastensysteem. Deze kast heeft dezelfde esthetische en technische karaktereigenschappen als zijn voorganger, het grootste verschil is de diepte van de planken. FNP X is met een diepte van 21 centimeter namelijk een stuk minder diep en zodoende speciaal gemaakt voor het opbergen en etaleren van CD's en kleine boeken.  

Moormann Egal Kastensysteem

In 2001 is het Egal Kastensysteem aan de collectie Moormann meubelen toegevoegd. Ook deze kast is een ontwerp van Axel Kufus. Het design is ontstaan uit een vergelijkbaar concept als de FNP Kasten, alleen is de uitwerking en daarmee de uitstraling anders. Egal heeft een meer geborgen karakter omdat ook de bovenzijde en optioneel de achterzijde van de kast afgesloten zijn met een plank. Zoals we van een Moormann kastensysteem gewend zijn, is ook deze kast vrij samen te stellen. De configuratie kan zelfs achteraf nog aangepast worden. Het Egal kastensysteem is bovendien als dressoir verkrijgbaar.  

moormann kast
MisterDesign Egal Moormann
Moorman kastNils Holger Moormann bij MisterDesign

MisterDesign is Official Dealer van Nils Holger Moormann. U kunt bij ons terecht voor persoonlijk advies over de designs van Nils Holger Moormann. Kom daartoe gerust langs in onze showroom of maak direct een afspraak met een van onze interieuradviseurs via onderstaand formulier. Wilt u meer informatie?

Wilt u graag meer informatie over de designs van Nils Holger Moormann of heeft u een vraag? Stel hem via onderstaand formulier, dan neemt een van onze interieuradviseurs zo snel mogelijk contact met u op!

  • Klantenservice10 items

10 items