NANIMARQUINA

Als klein meisje was Nani Marquina al vastberaden om in de voetsporen van haar vader te treden, de bekende Spaanse designer Rafael Marquina. In 1961 werd zijn Marquina olieflesje beloond met een ADIFAD Award, iets wat veel indruk maakte op Nani. Begin jaren 80 begon Nani met het ontwerpen van textiel en toen zij constateerde dat er nauwelijks karpetten bestonden met moderne designs, richtte zij in 1987 haar eigen bedrijf op om precies dat te doen. Haar samenwerkingen met prestigieuze designers hebben het bedrijf gebracht waar het nu is: een succesvol familiebedrijf met een professioneel team dat waarde hecht aan vakmanschap.

Vandaag de dag is Nanimarquina een opvallend merk in de wereld van vloerkleden en textielkunst en staat bekend om de sterke toewijding aan duurzaamheid. Dit aspect staat centraal in elke stap van het productieproces, wat Nanimarquina tot een pionier in de branche maakt. Zo is een opvallend kenmerk het gebruik van natuurlijke materialen. Ze gebruiken zorgvuldig geselecteerde wol, jute en gerecyclede materialen voor hun vloerkleden. Het gebruik hiervan beperkt de impact op het milieu en de uitzonderlijke kwaliteit zorgt voor een lange levensduur van ieder kleed. Vandaag de dag zijn de prachtige designs van Nanimarquina zelfs Climate Neutral gecertificeerd.

47 items

Page
  1. 1
  2. 2

47 items

Page
  1. 1
  2. 2

Internationaal vakmanschap

De vloerkleden van Nanimarquina worden geproduceerd in landen waarbij kleden nog met eeuwenoude traditionele knoop- en weeftechnieken worden gemaakt. Elk design wordt met de hand vervaardigd en is daardoor uniek en vol van geschiedenis. Doordat deze kennis van generatie op generatie wordt doorgegeven, heeft Nanimarquina besloten de hele productie naar deze landen te verplaatsen en zo de lokale economie te ondersteunen en de tradities te waarborgen.

De sociale missie van Nanimarquina

Nanimarquina staat voor ‘wereldwijd denken’: bewust zijn van een ander en een bijdrage leveren aan de verbetering van de levens van de lokale bevolking, in de regio waar de productie van de vloerkleden plaatsvindt. Alle Nanimarquina vloerkleden hebben een Care & Fair embleem, wat betekent dat er geen kinderen hebben gewerkt aan het kleed. Bij elke verkoop wordt ook 1% van de waarde geïnvesteerd in speciale Care & Fair programma’s, dankzij deze programma’s krijgen de kinderen in de regio de kans om naar school te gaan en worden er voor de lokale bevolking diverse trainingen en gezondheidsprogramma’s opgezet. Zo draagt Nanimarquina bij aan een betere wereld.

MisterDesign is officieel Nanimarquina dealer

MisterDesign is officieel dealer van Nanimarquina. Bent u op zoek naar een specifiek product van Nanimarquina maar vindt u het niet terug in onze webshop? Neem dan gerust contact met ons op. We kunnen de hele collectie leveren! Voor advies over Nanimarquina kunt u ook terecht in onze winkel. Onze adviseurs helpen u graag!

Bent u op zoek naar een mooi kleed van Nanimarquina dat u aan de muur kunt hangen? Bekijk dan onze collectie wandkleden.