Overgaard & Dyrman

Overgaard & Dyrman is een eigentijdse meubelmaker en ontwerpstudio in Denemarken. Aan het roer staan Jasper Overgaard en Christian Dyrman, twee bedreven ontwerpers en tevens vrienden en oud studiegenoten met een passie voor design en ambacht. Vanuit hun vaardigheid als smid combineert het duo traditionele technieken van metaal- en leerbewerking met technologie van nu, wat voor een unieke benadering van design zorgt. De meubelen van Overgaard & Dyrman zijn origineel, van hoge kwaliteit en worden op bestelling door het getalenteerde team van vakmensen achter Overgaard & Dyrman gemaakt. Echt ‘Made in Denmark’ dus!

8 items

8 items

Overgaard & Dyrman meubelen

De meubelen van Overgaard & Dyrman vallen op door het vakmanschap, oog voor detail en het gebruik van luxe materialen. De kern van elk Overgaard & Dyrman project is een geest van gedeelde nieuwsgierigheid en creatief partnerschap. Dit uit zich in een collectie vol unieke en handgemaakte designmeubelen die de ruimte met karakter vullen. In de collectie van Overgaard & Dyrman vindt u design eetkamerstoelen van leer en metaal, prachtig hout en hoogwaardige meubelstoffen. Ontspan in een strakke design fauteuil van leer, de Wire loungestoel, of neem knus naast elkaar plaats op de Wire bank. Naast de Wire collectie heeft Overgaard & Dyrman een prachtige tweede collectie uitgebracht: de Circle Chair. Ontdek de complete collectie van Overgaard & Dyrman bij MisterDesign.

Jasper Overgaard & Christian Dyrman

Jasper Overgaard & Christian Dyrman, de oprichters van Overgaard & Dyrman, zijn afgestudeerd in architectuur en design aan de Koninklijke Deense Kunstacademie. Beiden beschikken naast een oog voor ontwerp ook over twee rechterhanden: zo weet Dyrman als metaalsmid zijn weg rondom het bewerken van metaal en is Overgaard een autodidact leersmid. Deze vaardigheden helpen het duo om hun debuutcollectie, de Wire serie, te verfijnen.

Overgaard & Dyrman Wire Chair

Het duo hun bundelt hun expertise in leer en metaal voor hun allereerste product: de Overgaard & Dyrman Wire Chair. Wanneer de eerste prototypes van de Wire stoel – geproduceerd door twee grotere merken – uit Azië terugkomen, realiseren Overgaard & Dyrman dat ze de Wire stoel zelf beter kunnen maken. De twee makers zeggen hun banen op en richten zich in de achttien maanden daarna compleet op het verzamelen van materialen om de Wire stoel zelf te maken. Dyrman mag hiervoor het oude kippenhok van zijn zus gebruiken en buigt hier het metalen frame van de stoel, terwijl Overgaard de leren zitting in zijn oude kamer in zijn ouderlijk huis bewerkt. Het duo produceert zo samen de eerste driehonderd exemplaren van de Wire stoel.

Made in Denmark

Tegenwoordig staat er achter Overgaard en Dyrman een getalenteerd team van vakmannen en -vrouwen die de meubelen op bestelling maken. Doordat de meubelen op bestelling worden gemaakt, is er dus ook ontzettend veel mogelijk qua personalisatie. Zo heeft u de keuze uit verschillende soorten en kleuren leer, hout en metalen details. Elk exemplaar wordt tot slot uniek genummerd en gestempeld met de initialen van de maker, wat de aandacht voor detail en de trots op hun werk versterkt. Bij Overgaard & Dyrman haalt u altijd een authentiek meubel van hoge kwaliteit in huis.

MisterDesign is officieel Overgaard & Dyrman dealer

MisterDesign is officieel dealer van Overgaard & Dyrman. Bent u op zoek naar een specifiek product van Overgaard & Dyrman maar vindt u het niet terug in onze webshop? Neem dan contact met ons op. We kunnen de hele collectie leveren!

Voor advies over Overgaard & Dyrman kunt u ook terecht in onze winkel. Onze adviseurs helpen u graag!