Perletta

Vloerkleed van Perletta

Dat ieder vloerkleed persoonlijk is, dát weet het Nederlandse Perletta als geen ander. Dit merk van eigen bodem is gespecialiseerd in het personaliseren van vloerkleden en maakt Nederlandse (én internationale) huishoudens al sinds 1991 compleet door deze te voorzien van een passend kleed. De grote verscheidenheid aan kleuren, structuren en verschillende materialen zorgen voor een uitgebreid aanbod en als kers op de taart zijn deze ook nog geheel naar wens op maat te maken. Perletta geeft de fantasie de vrije ruimte!

Dutch design & traditioneel handwerk

Al sinds het moment van oprichting heeft Perletta een fascinatie voor vloerkleden. Niet alleen vanwege de uitstraling en de textuur van diverse materialen, maar ook zeker door het traditionele handwerk dat erachter verscholen gaat. Deze liefde voor vakmanschap is tot op het heden zichtbaar in de productie van een Perletta vloerkleed. Het grootste deel van de collecties wordt op originele en traditionele weefgetouwen met de hand geweven in Marokko, maar ook ambachtslieden uit ons eigen land mogen zich de meesters achter verschillende handgeknoopte kleden van Perletta noemen.

Close up Perletta vloerkleed

Perletta collecties

Perletta heeft verschillende collecties in het portfolio, ieder met een eigen uniek kenmerk. Zo wordt er in de Perletta Structures collectie de focus gelegd op natuurlijk aanvoelende structuren. Het Nieuw-Zeelands wol wordt in deze collectie met de hand geweven op een jute, naturelgekleurde kettingdraad. Dit zorgt voor een zachte natuurlijke uitstraling. Bij de Perletta Lab collectie wordt de wol juist geweven op een moderne kunststof zwarte kettingdraad. Beide collecties worden vervaardigd in het noorden van Marokko. De Perletta Moods collectie is de enige collectie binnen het archief van Perletta dat in Nederland met de hand wordt getufd, en ook deze collectie bestaat uit Nieuw-Zeelands wol. Uniek aan de Moods collectie is dat deze naast het Nieuw-Zeelandse wol ook een vleugje eucalyptus bevat. Favorieten binnen deze collecties zijn het Perletta Limone vloerkleed en het Perletta Roundabout kleed, beide prachtige uni tapijten.

Perletta vloerkleed in blauwtinten

Design vloerkleden op maat

Elke ruimte, of dat dat nu in huiselijke of zakelijke sferen is, verdient een persoonlijk kleed. Naast de vooraf samengestelde kleden uit de collecties biedt Perletta ook de mogelijkheid een kleed naar eigen inzicht samen te stellen middels een speciale Online Colouring Tool. Hierbij kunt u naar hartenlust de kleuren, materialen, texturen, en formaten aanpassen totdat u uw droomvloerkleed heeft gevonden. Zelfs voortborduren op bestaande ontwerpen is mogelijk!

Stalen van Perletta vloerkleden

Perletta poefen

Binnen de collectie van Perletta zijn ook accessoires in de vorm van een stoere poef te vinden. Deze worden gemaakt van twee aan elkaar gestikte ronde vloerkleden en worden gevuld met schuim en wolvlokken. De poefs zijn leverbaar in vier verschillende afmetingen en zesendertig kleuren, en passen perfect bij uw vloerkleed van Perletta.

Handgemaakte Perletta poefen

Het mag wel duidelijk zijn dat de mogelijkheden bij Perletta eindeloos zijn. In onze winkel kunt u verschillende stalen van dit prachtige Nederlandse merk in het echt bekijken. Kom gerust eens langs voor advies bij het uitzoeken van een perfect passend Perletta kleed voor uw interieur, onze adviseurs helpen u daar graag bij.Wilt u meer informatie?

Wilt u graag meer informatie over de designs van Perletta of heeft u een vraag? Stel hem via onderstaand formulier, dan neemt een van onze interieuradviseurs zo snel mogelijk contact met u op!

  • Klantenservice15 items

15 items