Tom Dixon Design

Tom Dixon (1959) startte officieel in 2002 zijn eigen label, in London UK. Het gebeurt een enkele keer vaker dat een designer besluit tot het oprichten van een eigen bedrijf met bijbehorend label. Het succesvol worden behoort alleen de groten der aarde toe. Inmiddels bestaat de omvangrijke collectie onder andere uit Tom Dixon lampen, stoelen, tafels en accessoires. Eigenlijk startte Tom Dixon al veel eerder als eigen ondernemer en wel in 1987. Toen echter was er sprake van een productiebedrijf waaraan nog geen eigen label hing. Tom Dixon PID produceerde een serie van multifunctionele meubels en verlichting in beperkte oplage. De S Chair en de Kitchen zijn stoelen die typerend zijn voor zijn werk in die periode.

80 items

Page
  1. 1
  2. 2
  3. 3

80 items

Page
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Tom Dixon, high end design

Het label Tom Dixon behelst inmiddels een uitgebreide collectie aan prachtig high end design. De Mirror Ball collectie van spiegellampen is het grootste succes tot nu toe. Ook de Beat familie is succesvol te noemen. Deze bestaat uit een breed scala aan overwegend vazen en lampen. Dixon liet zich inspireren door traditionele Indiase watervaten en bronzen potten en pannen. Elke lamp is hand gesponnen en er wordt gebruik gemaakt van specifieke slagtechnieken, hierdoor is elke vorm uniek. Bovendien zorgt een lak ervoor dat de binnen- en buitenkant van de hanglamp beschermd is tegen oxidatie. De Beat Light Wide hanglamp is een voorbeeld uit de Beat serie, de jongste aanwinst is echter de Beat Wall Black wandlamp. De lamp is inzetbaar in elke ruimte, in de slaapkamer of in de leeshoek, waar de lamp zal zorgen voor een strakke en moderne uitstraling.

Tom Dixon lampen

In de collectie van Tom Dixon zijn tal van design lampen te vinden. De Tom Dixon lampen zijn geliefd onder velen en dat is ook niet gek. De lampen zijn echte eyecatchers en prachtig vormgegeven. Populaire producten uit de collectie zijn de Tom Dixon beat lampen. Deze designs zijn expressief en minimalistisch tegelijkertijd, de perfecte combinatie voor in uiteenlopende interieurstijlen. Elke lamp wordt met de hand gemaakt door Indiase ambachtslieden wat elk design uniek maakt.

Tom Dixon Melt lamp

Een eveneens populaire serie is de Melt serie. De Tom Dixon Melt lampen zijn een van de meest bijzondere lampen binnen de collectie. Het is dan ook niet zonder reden dat de Melt lampen zijn uitgegroeid tot ware iconen. De Melt lamp is verkrijgbaar als hanglamp, vloerlamp of wandlamp. De Tom Dixon wandlamp heeft een prachtige vorm en zal ongetwijfeld een goede toevoeging zijn aan ieder interieur. De design wandlampen passen zowel in formele settingen als in uw eigen huiskamer.

MisterDesign is officieel Tom Dixon Dealer

MisterDesign is officieel dealer van Tom Dixon. Het gehele assortiment van dit prachtige Engelse merk is via ons verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een specifiek product van Tom Dixon maar vindt u het niet terug in onze webshop? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen de gehele collectie leveren!

Voor advies over Tom Dixon kunt u ook terecht in onze winkel. Onze adviseurs helpen u graag!Veelgestelde vragen

Waar kan ik het merk Tom Dixon online kopen?

De prachtige designs van Tom Dixon koopt u bij MisterDesign. Online vindt u een groot aanbod en ook in onze showroom in ’s-Hertogenbosch kunt u terecht voor Tom Dixon designs.

Wat zijn de verkooppunten van Tom Dixon?

MisterDesign is officieel dealer van Tom Dixon. Dit betekent dat het gehele assortiment van het Engelse merk via ons verkrijgbaar is. Zit het design waar u naar op zoek niet tussen de producten op onze webshop? De kans is groot dat wij dit product toch kunnen leveren. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe is het merk Tom Dixon ontstaan?

De Engelse designer Tom Dixon startte in 2002 officieel zijn eigen label. Ver voor 2002 was Tom Dixon al eigen ondernemer. In 1987 startte hij namelijk al met een productiebedrijf waar nog geen eigen label aan hing. Tot op de dag vandaag is Tim Dixon één van de meest toonaangevende designers en heeft hij meerdere iconische ontwerpen op zijn naam staan. In zijn omvangrijke collectie vindt u onder andere design lampen, stoelen, tafels en accessoires.