Vitra Lampen

Vitra Lampen zijn populair onder de design liefhebbers. De lampenserie van Vitra bestaat voornamelijk uit de Akari serie. Deze Akari familie van Vitra heeft maar liefst meer dan 50 leden in allerlei vormen en kleuren. Ze zijn allemaal gemaakt van washipapier, een sterke papiersoort afkomstig uit Japan. Enkele Akari Lampen zijn met de hand beschilderd, wat ze extra uniek maakt. Een andere bestseller binnen de lampencollectie van Vitra is de Potence Wandlamp, welke ideaal is in gebruik vanwege zijn grote reikwijdte.

42 items

Page
  1. 1
  2. 2

42 items

Page
  1. 1
  2. 2

Vitra lampen van washipapier

De bijzondere Akari lampencollectie is ontworpen door Isamu Noguchi. Deze lampen zijn geïnspireerd op de papieren lantaarns en parasols uit Gifu, een stad in Japan. In deze stad schetste hij de eerste twee Akari lampen, waarna er nog meer dan 100 volgden. De lampen worden met de hand vervaardigd en zijn gemaakt van washipapier, wat uit de schors van de moerbeiboom komt. Alle Vitra Akari lampen zijn gekenmerkt met een zon en maan, wat authenticiteit van het product garandeert.

Vitra lamp van Jean Prouvé

Ook de Franse designer Jean Prouvé heeft enkele lampen voor Vitra ontworpen. Zo ontwierp hij de Lampe de Bureau in 1930 speciaal voor de inrichting van studentenwoningen. Doordat de lamp is gemaakt van plaatstaal, was men verzekerd van een lange levensduur. Voor zijn eigen woning in Nancy ontwierp Prouvé de minimalistische Abat-Jour Conique lampenkap. Deze lampenkap is geschikt voor de Potence wandlamp, een lamp met een functioneel, minimalistisch en puristisch design.

Vitra Lamp bestellen bij MisterDesign

MisterDesign is officieel dealer van Vitra lampen. Het gehele assortiment van dit prachtige Zwitserse merk is via ons verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een specifiek product maar vindt u het niet terug in onze webshop? Neem dan contact met ons op. We kunnen de gehele collectie leveren! Voor meer informatie of advies over de collectie Vitra lampen bent u ook van harte welkom in onze winkels, waar onze specialisten graag uw vragen beantwoorden.

Kijk ook eens naar andere populaire categorieën van Vitra: stoelen, bureaustoelen en banken.