Vitra Tafels

De collectie tafels van Vitra heeft u tafels te bieden in allerlei soorten en maten. Van grote keukentafels die als sociaal middelpunt in huis dienen tot lage tafels die zitmeubels functioneel aanvullen, Vitra heeft een zorgvuldig samengesteld aanbod van eettafels, bijzettafels en salontafels. Bijzonder aan de tafels is dat veel designs uit het midden van de vorige eeuw komen, maar op het oog nog geen tien jaar geleden ontworpen zouden kunnen zijn. Dat is dan ook waar het merk zo sterk in is: midcentury design voor het hedendaagse interieur. Bekijk de complete collectie Vitra tafels hieronder of kom langs in onze winkels, waar een selectie tafels te bekijken is waaronder de alom bekende Noguchi salontafel.

27 items

27 items

Vitra eettafels

Vitra ziet eettafels als het sociale middelpunt waar gezinnen bijeen komen. Het aanbod eettafels is dan ook zo ontworpen dat deze passen bij elke beschikbare ruimte én gebruikerseisen. Van rechthoekige tot ronde tafels, tafels met een blad van marmer, hout of glas en tafels in diverse afmetingen; vanwege de vele verschillende mogelijkheden is er voor een ieder altijd een passende tafel te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de iconische Vitra Segmented eettafel of de minimalistische Plate eettafel. Beide verkrijgbaar in verschillende formaten, kleuren en materialen.

Vitra salontafels

Net als de eettafels, zijn ook de salontafels van Vitra ontworpen met hoogwaardige materialen. Een van de iconische salontafels uit de collectie is de Vitra Eames salontafel, uit de hand van het gelijknamige ontwerpersduo Charles en Ray Eames. Het originele model van deze salontafel ontwierp het duo voor hun legendarische ‘Eames House’ in Pacific Palisades. Deze beschikte over een tafelblad dat was bedekt met bladgoud. Een ander legendarisch ontwerp is de Vitra Noguchi Coffee Table van Isamu Noguchi, volgens de ontwerper één van zijn beste werken. Gezien dat deze tafel nog steeds zo goed in de smaak valt, kon hij daar best wel eens gelijk in hebben.

Vitra bijzettafels

De Vitra bijzettafels zijn stuk voor stuk tijdloos te noemen. Een van de bekende salontafels uit de collectie is de Vitra LTR bijzettafel van Charles en Ray Eames uit 1950, waarbij het onderstel van gelast draadstaal het eerste is wat opvalt. Het duo gebruikte het compacte tafeltje op allerlei manieren in hun eigen huis, het Eames House, waar de LTR tafel ook nu nog te bewonderen is.

Vitra bureaus

Door te werken aan een Vitra bureau, zoals het Eames Desk Unit (EDU) bureau, vliegt de dag om. Het bureau oogt dankzij zijn kleurenverdeling vrolijk en uitnodigend, en biedt genoeg ruimte voor de benen en opbergmogelijkheden onder het tafelblad. Het EDU bureau behoort samen met de ESU (Eames Storage Unit) kast tot een innovatief systeem van vrijstaande multifunctionele rekken en tafels, dat in samenwerking met de Nederlandse ontwerper Hella Jongerius van een modern maar even karakteristiek nieuw jasje werd voorzien.

Vitra tafels bij MisterDesign

MisterDesign is officieel dealer van Vitra tafels. Het gehele assortiment van dit prachtige Zwitserse merk is via ons verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een specifieke tafel of een specifieke uitvoering, maar vindt u deze niet terug in onze webshop? Neem dan contact met ons op. Omdat wij de gehele collectie kunnen leveren zorgen we er alsnog graag voor dat deze voor u wordt besteld. Voor meer informatie of advies over Vitra tafels bent u ook van harte welkom in onze winkels, waar tevens een selectie tafels te zien is.

Benieuwd naar meer collecties van Vitra? Neem dan ook eens een kijkje bij de overige categorieën: stoelen, bureaustoelen en banken.