Vitra Tafels

De collectie tafels van Vitra heeft u tafels te bieden in allerlei soorten en maten. Van de kleine LTR bijzettafeltjes, de Belleville Eettafels voor binnen en buiten tot de alom bekende Coffee Table van Isamu Noguchi. Bijzonder aan de tafels is dat de meesten stammen uit het midden van de vorige eeuw, maar op het oog nog geen tien jaar geleden ontworpen zouden kunnen zijn. Dat is dan ook waar Vitra zo sterk in is: midcentury design voor het hedendaagse interieur.

26 items

26 items

Design tafels van Vitra

Vitra tafels komen in verschillende vormen en maten. Kom gezellig samen aan een Vitra eettafel of laat een salontafel van het Zwitserse merk het middelpunt zijn van uw zithoek. De tafels beschikken niet per se over een traditionele vorm, zoals rond of vierkant, maar komen ook in diverse aparte vormen. Toch vinden liefhebbers van ronde tafels en ovale tafels ook een passend meubel in de uitgebreide collectie. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de ETR salontafel, een echte Eames tafel!

Vitra salontafels

Een van de iconische salontafels uit de collectie is de Vitra Eames salontafel uit de hand van het gelijknamige ontwerpersduo Charles en Ray Eames. Het originele model van deze salontafel ontwierp het duo voor hun legendarische ‘Eames House’ in Pacific Palisades. Deze beschikte over een tafelblad dat was bedekt met bladgoud. Een ander legendarisch ontwerp is de Vitra Noguchi Coffee Table salontafel van Isamu Noguchi, volgens de ontwerper een van zijn beste werken. Gezien dat deze tafel nog steeds zo goed in smaak valt, kon hij daar best wel eens gelijk in hebben.

Vitra bijzettafels

De Vitra bijzettafels zijn stuk voor stuk tijdloos te noemen. Een van de bekende salontafels uit de collectie is de Vitra LTR bijzettafel van Charles en Ray Eames uit 1950, waarbij het onderstel van gelast draadstaal het eerste is wat opvalt. Het duo gebruikte het compacte tafeltje op allerlei manieren in hun eigen huis, het Eames House, waar de LTR tafel ook nu nog te bewonderen is.

Vitra Eames bureau

Door te werken aan een Vitra Eames bureau, zoals het Eames Desk Unit (EDU) bureau, vliegt de dag om. Het bureau oogt dankzij zijn kleurenverdeling vrolijk en uitnodigend, en biedt genoeg ruimte voor de benen en opbergmogelijkheden onder het tafelblad. Het EDU bureau behoort samen met de ESU kast tot een innovatief systeem van vrijstaande multifunctionele rekken en tafels, dat in samenwerking met de Nederlandse ontwerper Hella Jongerius van een modern maar even karakteristiek nieuw jasje werd voorzien.

Vitra Tafels: MisterDesign is official dealer

MisterDesign is officieel dealer van alle Vitra tafels. Het gehele assortiment van dit prachtige Zwitserse merk is via ons verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een specifiek product maar vindt u het niet terug in onze webshop? Neem dan contact met ons op. We kunnen de gehele collectie leveren!

Kijk ook eens naar de overige categorieën van Vitra: lampen, stoelen en accessoires.

Voor advies over Vitra tafels kunt u ook terecht in onze winkel. Onze adviseurs helpen u graag!