Zanotta

Met meer dan 60 jaar ervaring is Zanotta een gevestigde naam in de wereld van Italiaans design. Het merk staat bekend om zijn onderscheidende stijl en vakmanschap, waarbij traditie naadloos wordt gecombineerd met moderne esthetiek. Het merk is in 1954 opgericht door Aurelio Zanotta en kwam al snel in de internationale schijnwerpers te staan. Door middel van het nemen van risico’s, nieuwsgierigheid, beloning en vooral prestatie, heeft het merk inmiddels al meer dan 550 ontwerpen geproduceerd. Een deel hiervan is in permanente collecties van de meest prestigieuze musea en instellingen over de hele wereld te bewonderen. Van de speelse Mezzadro Kruk uit 1957 van Achille en Pier Giacomo Castiglioni tot de Niobe Bijzettafel uit 2016 van Federica Capitani; stuk voor stuk zijn de designs van Zanotta vernieuwende en tegelijkertijd tijdloze meubelen met een bijzonder eigen karakter, en gemaakt van de meest hoogwaardige en duurzame materialen.

6 items

6 items

Zanotta Fauteuils & Stoelen

Super verfijnd, functioneel en zeer hoogwaardig; zo zou de collectie stoelen van Zanotta samengevat kunnen worden. En dat geldt zowel voor de eigentijdse designs als voor de iconische designs die Zanotta uitbrengt. Een prachtig voorbeeld is de Tonietta Stoel. Deze klassieker wordt getypeerd door een slank en zacht frame en een dunne, rondvormige zitting en rugleuning. Het ontwerp is in 1987 bekroond met een Compasso d’Oro.

Collectie Zanotta Tafels

De tafels uit de collectie van Zanotta hebben stuk voor stuk een excentrieke uitstraling. De designtafels worden gemaakt van de meest hoogwaardige en natuurlijke materialen zoals hout, glas en marmer en ze hebben steeds weer een unieke vorm en eigen karakter. Een mooi voorbeeld is de Tweed Eettafel die Garcia Cumini in 2017 ontwierp. Dit is een tijdloze houten eettafel met een verrassende asymmetrische vorm.

Duurzame, comfortabele banken

De banken uit de collectie van Zanotta staan voor duurzaamheid, comfort en schoonheid. Neem bijvoorbeeld de William Bank, in 2010 ontworpen door Damian Williamson. Deze modulaire bank is geheel naar eigen inzicht samen te stellen, maar hij is altijd gemaakt van de beste materialen en wordt altijd gekarakteriseerd door het slanke onderstel, gecombineerd met supercomfortabele kussens.

Zanotta Meubelen bij MisterDesign

MisterDesign is officieel dealer van Zanotta. Het gehele assortiment van dit prachtige Italiaanse merk is via ons verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een specifiek product van Zanotta, maar vindt u het niet terug in onze webshop? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen de gehele collectie leveren!

Wenst u graag meer informatie over Zanotta of bent u benieuwd naar alle mogelijkheden van dit merk? Kom dan langs in onze winkels, waar onze adviseurs graag voor u klaar staan en waar u een deel van de Zanotta collectie kunt bekijken. Hulp nodig bij de inrichting van uw woning? Onze interieuradviseurs voorzien u tevens graag van interieuradvies. Maak hiervoor gerust een vrijblijvende afspraak.


Veelgestelde vragen over Zanotta

Heeft u vragen over Zanotta? Hieronder hebben we enkele veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Waar is de Zanotta te koop?

Voor de kwalitatieve, unieke design meubelen van Zanotta kunt u terecht bij MisterDesign. Alle ontwerpen van dit Italiaanse designmerk zijn via ons verkrijgbaar. Bestel uw favoriete Zanotta design eenvoudig online of kom langs in onze winkels, waar onze interieuradviseurs u graag verder helpen.

Wat zijn de verkooppunten van Zanotta?

MisterDesign is officieel dealer en dus tevens een officieel verkooppunt van Zanotta. Hierdoor kunnen wij alle ontwerpen van dit merk leveren.

Wat is de geschiedenis van Zanotta?

Bij de oprichting van Zanotta door Aurelio Zanotta in 1954, lag de focus in eerste instantie alleen op de productie van fauteuils en banken, die toen overwegend het domein van stofferingsateliers waren. De visie van Zanotta ging echter verder dan de reikwijdte van lokale stoffeerders. Hij herkende in meubelontwerp een nieuwe vorm van culturele expressie. Mede dankzij zijn persoonlijkheid, zijn interesse in technologieën en materialen en zijn instinct, is Zanotta in contact gekomen met enkele van de nu legendarische iconen van Italiaans design, waarmee hij diverse iconische ontwerpen heeft uitgebracht.