ZEITRAUM

De kracht van het Duitse merk Zeitraum ligt in minimalistisch design, een uitstekend oog voor detail en meubilair van uitzonderlijke kwaliteit. Vanuit de grote liefde voor hout ontstaan er binnen de deuren van Zeitraum duurzame meesterwerken, waarbij zorgvuldig wordt omgegaan met de natuurlijke bronnen waaruit zij putten. Vanaf het moment van oprichting in 1990, door industrieel designer Birgit Gämmerler, combineert Zeitraum design en ecologie in eigen regio en werd daarmee de eerste fabrikant in de premium meubelsector die hier de nadruk op legde. Doordat het merk direct afhankelijk is van de natuurlijke omgeving wordt het karakter van de designs hier sterk door bepaald, de designtaal wordt met opzet puur gehouden waarbij het karakter van het hout een rijkelijk verhaal verteld. Elke tafel, stoel, bed of kast van Zeitraum wordt met recht als een waar meesterwerk beschouwd.

63 items

Page
  1. 1
  2. 2

63 items

Page
  1. 1
  2. 2

Double happiness

Bij het Duitse merk komen ecologisch verantwoorde materialen en technieken met schoonheid, eenvoud en tactiliteit samen. Oprichter en CEO Birgit Gämmerler noemt deze vruchtbare combinatie ook wel “double happiness”, vreugde voor het oog en vreugde voor het hart. Het is in haar ogen belangrijk dat design meubilair niet alleen mooi en functioneel is, maar ook generatie op generatie kan worden gebruikt. Meubels moeten kunnen worden gerepareerd, niet alleen omdat dit belangrijk voor het milieu is maar ook omdat het de relatie tussen de persoon en het meubelstuk versterkt. De designs van Zeitraum zijn een eerbetoon aan de puurheid van natuurlijk hout, een meubelstuk waar u – net als Zeitraum – uw hart aan verliest.

Made in Germany

De wortels van Zeitraum liggen in de Beierse Alpen. Niet alleen de prachtige locatie vormt de basis voor deze wortels, veel belangrijker is dat de Alpen traditioneel bekend stonden door het bewust gebruik van beperkte middelen. De waarden van Zeitraum liggen in de respectvolle behandeling van de natuurlijke omgeving, waarvan in hun ogen de diversiteit als levensonderhoud en inspiratiebron voor de jongere generatie moet worden bewaard. “Made in Germany” is naar eigen zeggen een kwaliteitszegel waar ze naar leven.

MisterDesign is officieel Zeitraum dealer

MisterDesign is officieel dealer van Zeitraum. Bent u op zoek naar een specifiek product van Zeitraum maar vindt u het niet terug in onze webshop?Neem dan contact met ons op. Wij kunnen de gehele collectie leveren!

Voor advies over Zeitraum kunt u ook terecht in onze winkel. Onze adviseurs helpen u graag!