Vitra Noguchi Coffee Table Salontafel

By Isamu Noguchi

Omschrijving

De Vitra Noguchi Coffee Table Salontafel is een ontwerp van Isamu Noguchi. Met zijn sculpturale organische vorm en praktische glazen tafelblad balanceert de Coffee Table Salontafel op het randje tussen kunst en meubel. Noguchi (1904-1988) was een Amerikaanse beeldhouwer met Japanse roots. Hij was de zoon van een Japanse dichter en een Amerikaanse schrijfster. De werk- en levenservaring die Noguchi opdeed in verschillende cultuurkringen wordt weerspiegeld in zijn kunstwerken en meubelontwerpen.

Noguchi’s beeldhouwstijl kenmerkt zich door een organische vormentaal. Die stijl is ook duidelijk terug te zien in het ontwerp van deze salontafel uit 1944. De vorm van de tafel kan biomorf genoemd worden. Dat is een vorm die geïnspireerd is op de natuur zonder daar een realistische weergave van te zijn. De tafel bestaat uit drie elementen. De dikke glasplaat van het tafelblad rust op een houten constructie van twee vormen die samen een driepoot vormen. Ondanks het delicate uiterlijk van de fijne balans van de elementen is het een sterke tafel. Deze tijdloze klassieker kan generaties lang mee!

De Coffee Table Salontafel is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Alle varianten hebben een zwaar, glazen tafelblad dat 19 millimeter dik is met afgeronde randen. Het onderstel is gemaakt van massief esdoornhout, zwart essenhout of donkerbruin walnotenhout. Het hout is gelakt en net zoals het glazen blad afgewerkt met afgeronde randen. Het essenhout (Fraxinus exelsior), walnoothout (Juglans nigra) en esdoornhout (Acer platanoides) is afkomstig uit West-Europa en/of Polen.

De breedte van de Coffee Table Salontafel is 128 centimeter, de diepte is 93 centimeter en de hoogte is 40 centimeter.

Vitra Noguchi Coffee Table Salontafel


✓ Bioforme vorm
✓ Gemaakt van hout en glas
✓ Stabiele constructie
✓ Klassiek ontwerp

Vragen over de Noguchi Coffee Table Salontafel van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Noguchi Coffee Table Salontafel.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Isamu Noguchi
Merk Vitra
Diepte / Lengte 93 cm
Breedte 128 cm
Hoogte 40 cm

Coffee Table – Zwart

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 2.590

Coffee Table – Naturel

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 2.590

Coffee Table – Noten

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 3.530

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit