Nuura Rizzatto 43 Hanglamp

By Paolo Rizzatto

Omschrijving

De elegante Nuura Rizzatto 43 Hanglamp is een ontwerp van de geprezen Italiaanse lichtontwerper Paolo Rizzatto. Naar eigen zeggen is de kroonluchter tijdens zijn carrière als lichtontwerper altijd in de gedachten van Rizzatto geweest. Deze fascinatie voor de kroonluchter bracht hem samen met Sofie Refer, ontwerper en medeoprichter van Nuura, die dezelfde liefde voor de kroonluchter deelt. Hij genoot er dan ook ontzettend van toen hij door Refer werd uitgedaagd om voor Nuura een nieuwe collectie lampen te creëren op basis van de kroonluchter.

Voor deze nieuwe collectie werd Rizzato geïnspireerd door de artistieke kostuums uit het Triadische ballet uit 1922 van de Duitse kunstenaar en Bauhaus docent Oskar Schlemmer. De sculpturale vormen uit deze avantgardistische dans heeft Rizzatto weten te vertalen naar een hedendaagse lampenserie, die wordt gevuld door twee hanglampen en één plafondlamp.

Alle drie de lampen hebben één ding gemeen: kalme organische vormen van mond geblazen glas. De Rizzatto 43 hanglamp uit de serie laat zich kenmerken door drie verschillend gevormde glazen bollen. Twee hiervan zijn gemaakt van sfeervol opaalglas, en één van gevormd transparant glas. Het drietal is verticaal gesitueerd, waardoor het silhouet ontzettend veel weg heeft van een van de kostuums uit het ballet van Schlemmer. Een verbindende lijn van messingkleurig geadoniseerd aluminium loopt door de transparante glazen bol heen tot in de sfeervolle bol van opaalglas, waar deze uiteindelijk het licht laat ontvouwen. De Rizzatto 43 hanglamp is een schitterende zachte maar elegante lamp die de ruimte van veel rust en sfeer voorziet. De twee andere lampen uit de Rizzatto serie van Nuura kunt u terugvinden bij de productfamilie.

Nuura Rizzatto 43 Hanglamp


✓ Geïnspireerd op het Triadische ballet van Oskar Schlemmer
✓ Balans tussen organische vormen
✓ Mond geblazen (opaal) glas
✓ Details van messingkleurig geadoniseerd aluminium
✓ Onderdeel van de driedelige Rizzatto serie

Vragen over de Rizzatto 43 Hanglamp van Nuura?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Nuura Rizzatto 43 Hanglamp.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Glas
Designer Paolo Rizzatto
Jaartal 2021
Garantie 2 jaar
Merk Nuura
Hoogte 44,2 cm.
Diameter 40 cm.
Dimbaar Ja, via externe dimmer
Lichtbron inbegrepen Niet inbegrepen
IP Waarde IP20
Opties Dimbaar, LED
Kabel Lengte 400 cm.
Soort lichtbron 1x E27 max. 20W LED (niet inbegrepen)
Bijlagen Montagehandleiding Rizzatto 43 Nuura Rizzatto serie Technische Details Rizzatto 43

Rizzatto 43 Hanglamp

Satin Brass / Opal

Levertijd: 2 - 4 weken
€ 1.079
Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit