Vitra Panton Chair

By Verner Panton

Omschrijving

De Vitra Panton Chair Stoel is een ontwerp van Verner Panton. Een absoluut designicoon en een revolutionair ontwerp, want de stoel is volledig uit één stuk kunststof vervaardigd en heeft een zwevende constructie. De eerste schetsen voor deze stoel maakte Panton al begin jaren ’50. Het allereerste prototype was gemaakt van hout, maar het was hem al meteen duidelijk dat de stoel van plastic moest zijn. Plastic was in die periode een nieuw materiaal dat eindeloze mogelijkheden leek te bieden en bovendien relatief goedkoop was. Verner Panton kon dus niet wachten om met plastic aan de slag te gaan. Toen hij in 1960 een definitief ontwerp van de Panton Classic Chair klaar had, bleek het echter niet zo gemakkelijk om een fabrikant te vinden die de stoel ook daadwerkelijk in productie kon nemen.

De mogelijkheden van plastic bleken op dat moment namelijk nog niet zo eindeloos als Verner Panton gehoopt had. In 1963 kwam hij in contact met Vitra. Het bedrijf was meteen enthousiast over het ontwerp, maar het duurde nog tot 1967 voordat de Panton Classic Chair na 10 prototypes definitief in seriematige productie genomen werd. Verner Panton moest verschillende concessies doen aan het oorspronkelijke ontwerp, omdat het anders technisch niet mogelijk was om de stoel te produceren. Toen de stoel uiteindelijk gelanceerd werd, bleek het meteen een schot in de roos. Het design was sensationeel en werd beloond met talloze prijzen en awards. Binnen mum van tijd werd de stoel een echte designklassieker. In verschillende musea is de Panton Classic Chair opgenomen in de collectie, waaronder het Museum of Modern Art in New York.

Dat Verner Panton met dit ontwerp zijn tijd ver vooruit was, blijkt wel uit het feit dat Vitra er pas in 1999 in slaagde een stoel te produceren volgens het originele ontwerp uit 1960. De Panton Chair Stoel is volledig gemaakt van duurzaam plastic (polypropyleen), dat door en door gekleurd is met een matte afwerking. Door de zwevende constructie heeft de stoel een zachte vering. De z-vorm doet denken aan een zittend persoon en is daardoor heel karakteristiek en expressief. De stoel is 83 centimeter hoog, 50 centimeter breed en 61 centimeter diep. De zithoogte is 41 centimeter.

Vitra Panton Chair Stoel


✓ Iconische vormgeving
✓ Zwevende constructie
✓ Vervaardigd uit één stuk
✓ Beloond met talloze prijzen en awards

Vragen over de Panton Chair Stoel van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Panton Chair Stoel.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.


Kenmerken
Materiaal Kunststof
Designer Verner Panton
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 61 cm.
Breedte 50 cm.
Hoogte 86 cm.
Opties Buiten te gebruiken, Stapelbaar
Zithoogte 44 cm.

Panton Chair

Diepzwart

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 345

Panton Chair

Wit

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 349

Panton Chair

Klassiek rood

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 349

Panton Chair

Gletsjerblauw

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 349

Panton Chair

Roze

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 349

Panton Chair

Mint

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 349

Panton Chair

Bordeaux

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 349

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit