Vitra Panton Junior Kinderstoel

By Verner Panton

Omschrijving

De Vitra Panton Junior Kinderstoel is een ontwerp van Verner Panton. De kinderversie is identiek aan het origineel qua materiaal en vorm. Doordat deze versie ongeveer 25% kleiner is dan de Panton Chair is deze Junior stoel ideaal voor kinderen.

Een absoluut designicoon en een revolutionair ontwerp, want de stoel is volledig uit één stuk kunststof vervaardigd en heeft een zwevende constructie. De eerste schetsen voor deze stoel maakte Panton al begin jaren ’50. Het allereerste prototype was gemaakt van hout, maar het was hem al meteen duidelijk dat de stoel van plastic moest zijn. Plastic was in die periode een nieuw materiaal dat eindeloze mogelijkheden leek te bieden en bovendien relatief goedkoop was. Verner Panton kon dus niet wachten om met plastic aan de slag te gaan. Toen hij in 1960 een definitief ontwerp van de Panton Classic Chair klaar had, bleek het echter niet zo gemakkelijk om een fabrikant te vinden die de stoel ook daadwerkelijk in productie kon nemen.

De mogelijkheden van plastic bleken op dat moment namelijk nog niet zo eindeloos als Verner Panton gehoopt had. In 1963 kwam hij in contact met Vitra. Het bedrijf was meteen enthousiast over het ontwerp, maar het duurde nog tot 1967 voordat de Panton Classic Chair na 10 prototypes definitief in seriematige productie genomen werd. Verner Panton moest verschillende concessies doen aan het oorspronkelijke ontwerp, omdat het anders technisch niet mogelijk was om de stoel te produceren. Toen de stoel uiteindelijk gelanceerd werd, bleek het meteen een schot in de roos. Het design was sensationeel en werd beloond met talloze prijzen en awards. Binnen mum van tijd werd de stoel een echte designklassieker. In verschillende musea is de Panton Classic Chair opgenomen in de collectie, waaronder het Museum of Modern Art in New York.

Dat Verner Panton met dit ontwerp zijn tijd ver vooruit was, blijkt wel uit het feit dat Vitra er pas in 1999 in slaagde een stoel te produceren volgens het originele ontwerp uit 1960. Net zoals de Panton Chair Stoel is deze Junior Kinderstoel volledig gemaakt van duurzaam plastic (polypropyleen), dat door en door gekleurd is met een matte afwerking. Door de zwevende constructie heeft de stoel een zachte vering. De z-vorm doet denken aan een zittend persoon en is daardoor heel karakteristiek en expressief. De stoel is 63 centimeter hoog, 37 centimeter breed en 45 centimeter diep. De zithoogte is 35 centimeter.

Vitra Panton Junior Kinderstoel


✓ Iconische vormgeving
✓ Kleinere versie van de Panton Chair
✓ Vervaardigd uit één stuk
✓ Polypropyleen

Vragen over de Panton Junior Kinderstoel van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Panton Junior Kinderstoel.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Kunststof
Designer Verner Panton
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 45 cm.
Breedte 38 cm.
Hoogte 63 cm.
Opties Stapelbaar
Zithoogte 35 cm.

Panton Junior Kinderstoel

Wit

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 215

Panton Junior Kinderstoel

Klassiek Rood

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 215

Panton Junior Kinderstoel

Soft Mint

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 215

Panton Junior Kinderstoel

Sea Blue

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 215

Panton Junior Kinderstoel

Pale Rose

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 215

Panton Junior Kinderstoel

Golden Yellow

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 215

Panton Junior Kinderstoel

Mandarijn

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 215
Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit