Spectrum Paperback Large Boekenkast

By Studio Parade

Omschrijving

De Spectrum Paperback Large Boekenkast is een ontwerp van Studio Parade. Geef uw favoriete dvd’s, cd’s en boeken een prachtig plekje in deze slanke en opvallende boekenkast. Zo creëert u met uw eigen verzameling items gegarandeerd een bijzondere eyecatcher in huis, Hoe voller de kast, hoe mooier het plaatje wordt! De kast is voorzien van 13 legplanken, met een wisselende onderlinge afstand. Dit geeft de kast een dynamische uitstraling en maakt het mogelijk om items met verschillende diktes tussen de planken te klemmen. Voor grotere items hebben de designers extra brede ‘tabs’ ontworpen, die licht uitsteken en perfect zijn voor het neerleggen van grote boeken of tijdschriften.

De kast, of beter gezegd, de legplanken, zijn gemaakt van HPL. Dit is een laminaatsoort dat bestaat uit houtvezels en hars die onder hoge temperaturen en grote druk zijn samengeperst. De planken hebben een dikte van 4 millimeter en zijn 12 centimeter diep, op de brede ‘tabs’ na, die 20 centimeter diep zijn. De achterwand is gemaakt van MDF, is 2.5 centimeter diep en voorzien van gleuven waarin de planken geschoven kunnen worden. Deze achterwand kan eenvoudig met vier schroeven aan de muur gehangen worden. De achterwand wordt in dezelfde kleur als de planken geleverd.

U heeft voor de Paperback Large Boekenkast namelijk de keuze uit de kleuren wit en antraciet. Het is goed om te weten dat de kleur van het antraciet wisselt tussen donkerbruin en echt antraciet. Als u meerdere kasten tegelijkertijd bestelt, hoeft u zich hier niet druk over te maken, want Spectrum zorgt er dan voor dat elke kast dezelfde kleur heeft. Maar het is wel mogelijk dat bij een eventuele nabestelling de kleur van de kast licht afwijkt.

Het leuke aan de Paperback Large Boekenkast is dat de mogelijkheden eindeloos zijn, omdat de kast modulair is. Zo kunt u zelfs in een handomdraai een wand vullende boekenkast samenstellen!
De Paperback Large Boekenkast is de grootste variant uit de serie en is 120 centimeter breed. De kleinste variant (Mini) is 30 centimeter breed en de middelste variant (Small) heeft een breedte van 60 centimeter. Alle uitvoeringen zijn 60 centimeter hoog.

De Paperback Large Boekenkast behoort tot de prachtige collectie van Spectrum. Dit Nederlandse designmerk werd opgericht in 1941 en groeide vanaf de jaren ’50 uit tot een toonaangevende fabrikant van hoogstaand Dutch Design. In die periode stond Martin Visser aan de leiding van de ontwerpafdeling van het merk. Hij was in een vorige functie hoofd van de meubelafdeling van de Bijenkorf, een baan waarin hij geregeld in contact kwam met een groot aantal Nederlandse topdesigners. Het lukte Visser om onder andere Benno Premsela en Gerrit Rietveld enkele ontwerpen voor Spectrum te laten maken, waarmee de inmiddels iconische collectie langzaamaan vorm kreeg. Hierom staat Spectrum nog steeds bekend, maar het merk werkt tegenwoordig ook veel samen met hedendaagse talent. Studio Parade is hier een goed voorbeeld van. Het ontwerpduo bestaat uit Eric Sloot en Paulien Berendsen, die elkaar leerden kennen op de Design Academy in Eindhoven. Na het afronden van hun studie in 1991 besloten ze te gaan samenwerken. Sindsdien hebben ze in ’s Hertogenbosch een eigen studio en richten ze zich onder andere op het creëren van creatieve en eigenzinnige meubels!

Spectrum Paperback Large Boekenkast


✓ Slank ontwerp
✓ Bijzondere eyecatcher
✓ Hoe voller de kast, hoe mooier het plaatje
✓ Dynamische uitstraling

Vragen over de Paperback Large Boekenkast van Spectrum?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Spectrum Paperback Large Boekenkast.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. U heeft de mogelijkheid wandmontage bij te bestellen. Lees hiervoor de voorwaarden in het bijgevoegde PDF-bestand.
Kastenactie
Ontvang tot en met 1 april een cadeaucheque ter waarde van €100 bij aankoop van een kast vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Studio Parade
Garantie 2 jaar
Merk Spectrum
Diepte / Lengte 12/20 cm.
Breedte 120 cm.
Hoogte 60 cm.
Bijlagen Meer informatie wandmontage

Paperback Large - Wit

Levertijd: 3 - 5 weken
€ 696

Paperback Large - Antraciet

Levertijd: 3 - 5 weken
€ 812

Bestel direct mee

Wandmontage

Meer dan 5 op voorraad

Levertijd: Binnen 2 weken, op afspraak
€ 150

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit