Cor Unum Passepartout Square Vaas

By Benno Premsela

Omschrijving

De Cor Unum Passepartout Square Vaas is ontworpen door Benno Premsela.

Benno Premsela was ontwerper, interieurarchitect en een markante persoonlijkheid. Hij overleed in 1997 en liet een bijzondere erfenis aan ontwerpen en maatschappelijke waarde na. Hij speelde een centrale rol in de naoorlogse Nederlandse kunstwereld en was als voorzitter van het COC een voorvechter van de homo-emancipatie. In zijn ontwerpen gingen schoonheid en functionaliteit hand in hand. Bekend en geliefd is de Lotek lamp die hij in 1982 ontwierp, een waar stijlicoon. Ook de innoverende tapijten van katoen in samenwerking met Van Bersouw zijn gerespecteerde ontwerpen.

Cor Unum, 'één van hart', is gevestigd in Den Bosch en werd al in 1953 opgericht. Sinds 2012 is de naam verandert in Cor Unum Contemporary Ceramics en zijn ze verder gegaan als stichting. Het keramiekatelier dat herkenbaar is aan het logo met de levensboom vervult een belangrijke maatschappelijke functie. De wortels van het bedrijf liggen in de sociale werkvoorziening van waaruit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in passend werk werden voorzien. Die werkwijze is altijd overeind gebleven en dat maakt de werken extra bijzonder. De ontwerpen worden in opdracht van én in samenwerking met gerenommeerde designers ontwikkelt.

De Passepartout Square Vaas van Cor Unum is een minimalistisch vormgegeven vaas die straalt dankzij haar eenvoud. De strakke vorm combineert prachtig met de bloemen die in zijn natuurlijke vormen een contrasterend effect geven. De Passepartout Square Vaas is 13 centimeter breed en 35 centimeter hoog. Naast deze uitvoering is er ook een rechthoekige variant verkrijgbaar.

Cor Unum Passepartout Square Vaas


✓ Verkrijgbaar in 2 afmetingen
✓ Vervaardigd uit gietklei
✓ Afmetingen: b. 13 x h. 35 cm.
✓ Design: Benno Premsela

Vragen over de Passepartout Square Vaas van Cor Unum?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Cor Unum Passepartout Square Vaas.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen Same Day Delivery en avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Designer Benno Premsela
Garantie 1 jaar
Merk Cor Unum
Breedte 13 cm.
Hoogte 35 cm.

Passepartout Square Vaas

Levertijd: 1 - 2 weken
€ 318

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit