Pastoe A'dammer Opbergkast Notenhout

By Aldo van den Nieuwelaar

Omschrijving

De Pastoe A’dammer Opbergkast Notenhout is een ontwerp van Aldo van den Nieuwelaar. Het notenhout werd voor het eerst toegepast bij de A’dammer in de Limited Edition Dutch Clay A’Dammer. Deze unieke uitgave van de iconische opbergkast werd in 2020 uitgebracht ter viering van het 10-jarig bestaan van MisterDesign. De kast krijgt door het hout een warme en ietwat klassieke uitstraling. Nu is de A’dammer met notenhouten panelen ook met kleuren uit de Pastoe kleurenselectie verkrijgbaar, exclusief bij MisterDesign.

Al in 1973 begon Van den Nieuwelaar met de vormgeving van de A’dammer opbergkast. Het ontwerp begon als een opbergoplossing voor grammofoonplaten. Daarna begon hij met materiaalonderzoek. In het originele ontwerp was het rolluik gemaakt van een gelakte dunne houten plaat die vacuüm gevormd werd. In 1977 zag de toenmalige salesmanager van Pastoe voor het eerst een model van de A’dammer Opbergkast en vond dat de kast zeer geschikt was voor de collectie van Pastoe.

Tijdens de productontwikkeling werd er gekozen voor een kunststof als materiaal voor de roldeur, in plaats van het gelakte dunne hout. Kunststof was namelijk meer geschikt voor deze toepassing dan hout, omdat het synthetische materiaal flexibeler over de bovenkant van de kast schuift zonder wrijving te creëren. Daarnaast is het gemakkelijk te kleuren. Wanneer het kunststof rolluik omhoog geduwd wordt, verdwijnt deze in de achterkant van de kast. De afstand tussen de horizontale ribbels is ter grootte van een vinger. Hierdoor vormen de ribbels van het rolluik grepen op elke willekeurige hoogte en zorgen ze voor een interessant optisch effect.

Online kunt u de A’dammer Opbergkast Notenhout bestellen met een afmeting van 37 centimeter breed, 205 centimeter hoog en 37 centimeter diep in een aantal kleuren. Liever een andere kleur of een andere afmeting? Neem dan gerust contact op met onze interieuradviseurs. Zij helpen je graag verder!

Pastoe A’dammer Opbergkast Notenhout


✓ Iconisch ontwerp uit 1978
✓ Met handig rolluik
✓ Warme uitstraling door het notenhout
✓ Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Vragen over de A’dammer Opbergkast Notenhout van Pastoe?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Pastoe A’dammer Opbergkast Notenhout.
Muuto Lamp Cadeau
Ontvang tot en met 30 april een Muuto Ease Lamp ter waarde van €199 bij een outdoor aankoop cadeau vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Aldo van den Nieuwelaar
Garantie 2 jaar
Merk Pastoe
Diepte / Lengte 37 cm
Hoogte 205 cm

A'dammer Opbergkast Notenhout

Donkerblauw

Levertijd: 12 - 14 weken
€ 1.935

A'dammer Opbergkast Notenhout

Ash

Levertijd: 12 - 14 weken
€ 1.935
Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit