Vitra Petal Klok

By George Nelson

Omschrijving

De Vitra Petal Klok is een ontwerp van George Nelson. Het donkere metaal en de messing details doen niet direct aan de natuur denken, maar dat compenseert George Nelson met de vormen van het blad. De zwarte bladen stellen namelijk bloembladeren voor. Deze grafische weergave van de natuur past bij George Nelson, die zijn ontwerpen graag een twist meegeeft. Dat is terug te zien in al zijn ontwerpen en verklaart ook waarom hij gezien wordt als één van de meest invloedrijke designers van zijn tijd. In de jaren ’50, toen hij deze klok ontwierp, heerste er in Amerika een geloof in de vooruitgang, veroorzaakt door de economische welvaart. George Nelson speelde hier op in met onder andere de Petal Clock Klok en wist zo zijn stempel op de Amerikaanse designwereld te drukken. Zelfs vandaag de dag worden zijn ontwerpen nog met veel plezier gebruikt.

De klok is gemaakt van zwart metaal en voorzien van messing details. Hierdoor heeft de klok een luxueuze uitstraling en trekt hij meteen de aandacht. Liever een andere kleur? Binnen de Wall Clocks collectie heeft George Nelson verschillende uurwerken in verschillende vormen en kleuren ontworpen, waardoor u altijd een exemplaar kunt kiezen dat bij u past. De diameter van de klok is 44.8 centimeter. Een 1.5 volt batterij (inbegrepen) drijft het hoogwaardige kwartsuurwerk aan.

De Petal Klok maakt deel uit van de collectie Wall Clocks van Vitra. George Nelson heeft deze collectie ontworpen in het kader van de samenwerking met Vitra. Het bleek een goede zet van hem, want onder andere door deze collectie wist George Nelson uit te groeien tot één van de meest vooraanstaande ontwerpers van de jaren ’50. Vitra heeft overigens bijgedragen aan het succes van meerdere ontwerpers, zoals Charles en Ray Eames, Verner Panton en Alexander Girard. Stuk voor stuk worden zij gezien als enorm invloedrijke ontwerpers wiens ontwerpen ook nu nog erg geliefd zijn.

Vitra Petal Klok


✓ Onconventioneel ontwerp
✓ Inclusief batterij (1.5 volt)
✓ Diameter: Ø 44.8 cm.
✓ Designer: George Nelson

Vragen over de Petal Klok van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Petal Klok.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
EAN Code 4055737008757
Productnr. 20126002
Materiaal Metaal
Designer George Nelson
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diameter 44.8 cm.
Bijlagen Vitra Wall Clocks

Petal Klok

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 425

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit