Petite Friture Vertigo

De Vertigo lampen van Petite Friture zijn al jarenlang razend populair. Meer dan tien jaar geleden ontwierp de Franse designer Constance Guisset de eerste lamp, welke in 2006 de publieksprijs in de villa Noailles ontving. Vertigo was een van de eerste zeer grote design kroonluchters op de markt en heeft dan ook de reflectie op dit type verlichting grotendeels bevloeid. ‘Vertigo’ betekent ‘draaiduizeligheid’ wat zeer toepasselijk is, want de lampen zijn luchtig en bewegen subtiel en sierlijk mee met de luchtstroom. Dankzij de linten en het open karakter van de lampen, ontstaat er bovendien een prachtig spel van schaduwen op de muur. De Vertigo lamp is vandaag de dag niet meer weg te denken uit de interieurwereld.

6 items

6 items

Collectie Vertigo lampen

De collectie Vertigo lampen van Petite Friture bestaat uit een vloerlamp, een wandlamp en hanglampen. De structuur van de lampen is gemaakt van glasvezel en de linten, welke met de hand zijn geplaatst, zijn gemaakt van polyurethaan. De vloerlamp en wandlamp zijn verkrijgbaar in het zwart of in het wit en hebben een diameter van 110 centimeter. De Vertigo hanglamp is daarentegen verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor de veilige optie zwart of wit, maar ook voor groen, blauw, koper, cobalt, brons of zwart iriserend. Met drie verschillende diameters (110, 140 en 200 centimeter), is er vast wel een formaat die in jouw interieur past!

Vertigo hanglamp

De Vertigo hanglamp is misschien wel de bekendste lamp van Petite Friture. De lamp komt het allerbeste tot zijn recht aan hoge plafonds en in ruimtelijke kamers. Maar ook in andere ruimtes zal de lamp anderen doen verbazen. Hang hem bijvoorbeeld boven de eettafel, in de slaapkamer, in de hal of boven de zithoek. Eén ding weten we in ieder geval zeker: de Vertigo hanglamp is een ware eyecatcher in ieder interieur.

Petite Friture Vertigo bij MisterDesign

Wil je graag een Petite Friture Vertigo lamp aanschaffen? MisterDesign is officieel dealer van Petite Fritur en kan dan ook alle uitvoeringen leveren. Heb je nog vragen over de collectie of wens je graag meer informatie over de lampen? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze winkels. Onze adviseurs helpen je graag verder.


Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de Vertigo lampen? Hieronder hebben wij enkele veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Wat zijn de Petite Friture Vertigo verkooppunten?

MisterDesign is officieel dealer van het Franse Petite Friture. Dit betekent dat het gehele assortiment van dit merk bij ons verkrijgbaar is. Bestel jouw favoriete lamp online of kom langs in één van onze winkels in ‘s-Hertogenbosch. Hier staan onze adviseurs tevens graag voor je klaar om je te voorzien van advies of meer informatie.

Waar kan je Petite Friture Vertigo kopen?

De ontwerpen van Petite Friture vind je in de collectie van MisterDesign. De iconische ontwerpen, waaronder de Vertigo hanglamp, kun je allemaal in ons online assortiment terugvinden. Ook de populaire Vertigo Nova wandlamp is opgenomen in ons aanbod. Neem gerust een kijkje in ons aanbod van Petite Friture.