Vitra Polygon Klok

By George Nelson

Omschrijving

De Vitra Polygon Klok is een ontwerp van George Nelson. Het geometische design van deze klok trekt meteen de aandacht, waardoor het een echte eye-catcher is. Dat was ook precies de bedoeling van George Nelson, want hij wilde met zijn ontwerpen modern design introduceren bij de Amerikaanse huishoudens. Een doorsnee ontwerp past hier uiteraard niet bij. George Nelson ontwierp deze klok in een periode van economische voorspoed en geloof in de vooruitgang. De ontwerpen van George Nelson sluiten hier perfect bij aan en zorgen ervoor dat hij vandaag de dag gezien wordt als één van de koplopers van het naoorlogse Amerikaanse design.

De Polygon Klok is gemaakt van notenhout en heeft een diameter van 43 centimeter. Wilt u wel graag een bijzondere klok, maar liever in een andere kleur? Bekijk dan eens de andere klokken in de Wall Clock collectie van George Nelson. Ieder ontwerp is een echte designklasieker en wordt gekenmerkt door een bijzondere uitstraling. Net zoals de andere klokken is ook deze wandklok voorzien van een hoogwaardig kwartsuurwerk, gevoed door een batterij van 1.5 volt (inbegrepen).

De Polygon Klok behoort tot de collectie Wall Clocks die George Nelson in samenwerking met Vitra heeft ontwikkeld. Deze samenwerking heeft er zonder twijfel aan bijgedragen dat George Nelson wordt gezien als één van de pioniers van het Amerikaanse design na de Tweede Wereldoorlog. Alle klokken uit de collectie zijn echte designklassiekers geworden, omdat ze volgens de designtrends van de jaren ’50 ontworpen zijn. Vitra ging met verschillende designers samenwerkingen aan, zoals met Charles en Ray Eames en Verner Panton. Hieruit vloeiden verschillende iconische ontwerpen die ook tegenwoordig nog erg populair zijn.

Vitra Polygon Klok


✓ Een echte designklasieker uit de jaren ‘50
✓ Inclusief batterij van 1.5 volt
✓ Diameter: Ø 43 cm.
✓ Designer: George Nelson

Vragen over de Polygon Klok van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Polygon Klok.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
EAN Code 4055737007682
Materiaal Hout
Designer George Nelson
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diameter 43 cm.
Bijlagen Vitra Wall Clocks

Polygon Klok

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 575

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit