PP Møbler The Bull Stoel

By Hans Wegner

Omschrijving

De PP Møbler The Bull Stoel is een ontwerp van Hans Wegner. Het pragmatische design uit 1961 is een typerende stoel uit Wegners stoelencollectie. In dit design vindt een samensmelting plaats tussen zuiver minimalisme en natuurlijke zachtheid. Met zijn weidse rug- en armleuning heeft de stoel een krachtige en uitnodigende uitstraling en toont het vele gelijkenissen met de horens van een stier. The Bull is een organisch gevormde stoel met zijn eigen charisma en kenmerkende comfort.

Om het onderscheidende comfort te verwezenlijken is de stoel breder dan de andere stoelen uit Wegners stoelencollectie. Voor de ondersteuning van het bovenlichaam is de rug van de stoel vervaardigd uit twee stukken gebogen hout die in het midden met zes pinnen van palissanderhout verbonden zijn. Mede door de open rugleuning oogt The Bull stoel luchtig en staat het perfect in elk interieur. Tegelijkertijd creëert het geweven riet een rustiek ogend zitoppervlak met een buitengewone zitervaring.

Voor het houten frame van The Bull Stoel (b. 72 cm. x d. 51 cm. x h. 72 cm.) is er een keuze uit drie verschillende soorten hout; eiken, essen of kersen. Deze houtsoorten kunnen worden voorzien van een gezeepte afwerking, een biologisch wit geoliede afwerking en een biologisch transparant geoliede afwerking. Bij de uitvoering in eiken zijn alle drie de verschillende afwerkingen mogelijk, terwijl er bij de uitvoering in essen de mogelijkheid is tussen een gezeepte of biologische witte afwerking. Het kersenhout kan enkel worden afgewerkt met een biologische transparante olie. Het zitvlak is beschikbaar in riet of een lederen kussen. Houdt er rekening mee dat de rieten zitting regelmatig vochtig gemaakt moet worden, zodat het niet gaat scheuren. Om de ondergrond te beschermen, zijn viltjes optioneel te verkrijgen. Deze zijn er in de kleuren: wit, zwart, grijs, licht- of donkerbruin.

The Bull Stoel in essen met een biologische witte afwerking en een rieten zitvlak is direct online te bestellen. Deze bestelbare variant wordt zonder viltjes geleverd. Interesse in een andere variant van de The Bull Stoel? Neem contact op met onze interieuradviseurs.

Let op: beperkte productie als gevolg van buitengewone houtwinning en droogproces.

PP Møbler The Bull Stoel


✓ Pragmatisch design
✓ Krachtige en uitnodigende uitstraling
✓ Buitengewoon comfortabel
✓ Buitengewone houtwinning en droogproces van houtsoorten

Vragen over de The Bull Stoel van PP Møbler?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de PP Møbler The Bull Stoel.


Muuto Lamp Cadeau
Ontvang tot en met 30 april een Muuto Ease Lamp ter waarde van €199 bij een outdoor aankoop cadeau vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Hans Wegner
Jaartal 1961
Garantie 2 jaar
Merk PP Møbler
Diepte / Lengte 51 cm.
Breedte 72 cm.
Hoogte 72 cm.
Zithoogte 43 cm.

PP Møbler The Bull Stoel

Essen

Levertijd: 20 - 25 weken
€ 7.253
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit