Thonet S411 Fauteuil

By Thonet Design Team

Omschrijving

De Thonet S411 Fauteuil is ontworpen door het Thonet Design Team. Dit is een groot team van ambachtslieden, designers en constructeurs die samen de gedachte van oprichter Michael Thonet in leven en ere houden. De ontwerpen die voortkomen uit het team zijn het resultaat van een innovatief en zorgvuldig proces op basis van diverse disciplines. Al vanaf de start van Thonet staat het designlabel bekend om haar tijdloze designs die altijd een eigentijds karakter uitstralen en voldoen aan de hoogste comfortwensen. Hierbij speelt duurzaamheid een prominente rol.

In 1819 richtte Michael Thonet in Boppard aan de Rijn een schrijnwerkerij en meubelmakerij op. Hiermee legde hij de basis voor het huidige designlabel Thonet. Rond 1830 begon hij te experimenteren met dunne houten latjes die hij in lijm kookte. Na een aantal jaren slaagde hij erin een techniek te ontwikkelen om zitmeubelen te maken van gebogen hout. Het is nog steeds het belangrijkste principe binnen de collectie van Thonet die bol staat van de klassiekers!

De S411 Fauteuil van Thonet werd al in 1932 geïntroduceerd. De fauteuil beschikt over uitstekende kenmerken: tijdloos, een heerlijk zitcomfort en hij is bijzonder elegant. Door zijn lichte gewicht, dat zo kenmerkend is voor een stalen buizenframe, is de fauteuil makkelijk te verplaatsen. Tegenwoordig is de S411 Fauteuil voorzien van een hoogwaardige stoffering met binnenvering die te bekleden is met tal van stoffen- en ledersoorten. De houten armleuning is mogelijk in verschillende houtsoorten en afwerkingen. Ook het stalen frame kent verschillende opties. Daarnaast is de fauteuil ook leverbaar in een 'Pure Materials' uitvoering met bijzondere en pure materialen. De S411 Fauteuil heeft een breedte van 63 centimeter, een totale hoogte van 79 centimeter en een diepte van 79 centimeter. De zithoogte bedraagt 40 centimeter, de hoogte van de armleuning 59 centimeter.

Thonet S411 Fauteuil


✓ Klassieker!
✓ Tal van prachtige uitvoeringen
✓ Met armleuning
✓ Bijpassende poef verkrijgbaar
✓ Hoogwaardige kwaliteit
✓ Afmeting: b. 63 x h. 79 x d. 79 cm.
✓ Design: Thonet Design Team

Vragen over de S411 Fauteuil van Thonet?


Neem gerust contact met ons op wanneer uw favoriet er niet bij staat of indien u meer informatie wenst over de Thonet S411 Fauteuil.
Muuto Lamp Cadeau
Ontvang tot en met 30 april een Muuto Ease Lamp ter waarde van €199 bij een outdoor aankoop cadeau vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Thonet Design Team
Jaartal 1932
Garantie 2 jaar
Merk Thonet
Diepte / Lengte 79 cm.
Breedte 63 cm.
Hoogte 79 cm.
Opties Gestoffeerd, Met arm
Hoogte arm 59 cm.
Zithoogte 40 cm.
Bijlagen Productinformatie

S411 Fauteuil

Vanafprijs

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 2.891

S411 - Nero 622

Frame Chroom - Arm TP29

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 3.666

S411 - Nero 622

Frame RAL 9005 - Arm TP29

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 3.738
Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit