Thonet S412 Fauteuil

By Thonet Design Team

Omschrijving

De Thonet S412 Fauteuil is ontworpen door het Thonet Design Team.

Een team van ambachtslieden, constructeurs en designers houden de gedachte van Michale Thonet in leven. Het Thonet Design Team ontwerpt meubelen die het resultaat zijn van een innovatief en uiterst zorgvuldig proces, van tekentafel tot daadwerkelijk product. Het duurzame karakter speelt hierbij een belangrijke rol. Duurzaam voor het milieu maar voornamelijk in tijdsgeest. Zo heeft het Thonet Design Team al diverse klassiekers in een nieuw jasje gestoken.

Michael Thonet legde in 1819 de basis voor het huidige designlabel Thonet. Hij startte met een schrijnwerkerij en meubelmakerij waarbij hij zich bezighield met diverse experimenten. Vanaf 1830 experimenteerde hij met dunne houten latten die hij kookte in lijm waardoor er gebogen latten ontstonden. Deze techniek maakte het mogelijk om voor het eerst gebruik te maken van gebogen hout als toepassing voor meubelen. Het was een baanbrekende ontdekking die je ook in de huidige ontwerpen van Thonet terugziet.

De S412 Fauteuil van Thonet kwam in 1932 op de markt en mag zich dus met recht een klassieker noemen. Het tijdloze en elegante karakter in combinatie met het uitstekende zitcomfort zijn de belangrijkste reden voor dit succes. Het Thonet Design Team heeft voor de huidige versie gebruikt gemaakt van een hoogwaardige stoffering met binnenvering. Deze zitting is te bekleden met prachtige hedendaagse stoffen- en ledersoorten. Voor de armleuningen kunt u kiezen uit diverse houtsoorten en afwerkingen. Het buizen frame is mogelijk in verchroomd staal of in 1 van de mooie kleuren uit de 'Classics in Colour'. Daarnaast is de fauteuil ook leverbaar in een 'Pure Materials' uitvoering met bijzondere en pure materialen. De S412 Fauteuil heeft een breedte van 63 centimeter, een totale hoogte van 89 centimeter en een diepte van 80 centimeter. De zithoogte bedraagt 40 centimeter, de hoogte van de armleuning 59 centimeter.

Heeft een lagere rugleuning uw voorkeur? Bekijk dan de S411 Fauteuil.

Thonet S412 Fauteuil


✓ Klassieker!
✓ Tal van prachtige uitvoeringen
✓ Met armleuning
✓ Bijpassende poef verkrijgbaar
✓ Hoogwaardige kwaliteit
✓ Afmeting: b. 63 x h. 89 x d. 80 cm.
✓ Design: Thonet Design Team

Vragen over de S412 Fauteuil van Thonet?


Neem gerust contact met ons op wanneer uw favoriet er niet bij staat of indien u meer informatie wenst over de Thonet S412 Fauteuil.
Muuto Lamp Cadeau
Ontvang tot en met 30 april een Muuto Ease Lamp ter waarde van €199 bij een outdoor aankoop cadeau vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Thonet Design Team
Garantie 2 jaar
Merk Thonet
Diepte / Lengte 80 cm.
Breedte 63 cm.
Hoogte 89 cm.
Opties Gestoffeerd, Met arm
Hoogte arm 59 cm.
Zithoogte 40 cm.
Bijlagen Productinformatie

S412 Fauteuil

Vanafprijs

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 3.176

S412 - Nero 622

Frame Chroom - Arm TP29

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 4.035

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit