Header Onze Winkels

The Gallery


Het moderne pand van The Gallery staat in een historierijke omgeving. Door de grote ramen aan de voorkant van het pand kan uitgekeken worden op het Wilhelminaplein, onder de Bosschenaren ook wel bekend als het Heetmanplein. Aan de achterkant van het pand biedt de grote raampartij een spectaculair uitzicht op natuurgebied het Bossche Broek.Villa Illusio

Daar waar de Vughterpoort ooit stond, tussen ‘de Vughteruitgang’ aan het eind van de Vughterstraat en het bastion Baselaar, werd een park gerealiseerd: het Wilhelminapark. In 1905 kwamen er plannen voor het bouwen van een grote villa. De Amsterdamse architect, E. Cuypers, die ook het oude (eerste) Bossche NS-station had getekend maakte het ontwerp voor de villa. In de dertiger jaren bouwde architect Karel Bouman in opdracht van de toenmalige eigenaar, C. van Gaalen, Villa Illusio om tot een restaurant dat de naam 'Chalet Royal' kreeg. In 1937 opende het de deuren voor de gasten. Het waren veelal automobilisten. Naast het restaurant lag toentertijd namelijk de drukke verkeersweg Maasstricht-Amsterdam. Ze stopten er voor een kopje koffie, een lunch of een diner.

Moderne Architectuur

In 1979 werd Maison van der Boer de nieuwe eigenaar van de villa. Een viertal zakenlieden kocht de villa in 2011. De villa werd verbouwd en er werd een nieuw, eigentijds pand gebouwd strak tegen de villa aan. De deuren openden omstreeks 2013. Restaurant Noble betrok de verbouwde villa en in het grote, moderne pand vestigde zich een kunstgalerie. Mart Peet Visser toonde in de frisse, open ruimtes een curatie van verschillende werken. In de hoge, serene ruimtes kwam alle kunst goed tot zijn recht en de grote raampartijen zorgden voor veel lichtinval. Bijna tien jaar nadat de deuren van het moderne pand voor het eerst openden, heeft MisterDesign er een tweede House of MisterDesign gecreëerd. Door de royale ruimte van het pand kunnen de comfortable meubels in alle rust uitgebreid ervaren worden.

Moerasdraak

Aan de achterkant van het pand biedt een wijds, rustgevend uitzicht op de natuur van het Bossche Broek. In dit gebied zijn nog oude zandpaden te vinden waar de drukte van de stad even vergeten kan worden tijdens een wandeling. Het Bossche Broek is een van de belangrijkste weidevogelgebieden van Brabant. Ook zijn er bijzondere plantsoorten te vinden, die alleen voorkomen in gebieden met ondergronds water. Door dit water konden vijandelijke middeleeuwse legers vroeger niet dicht bij de stad komen. Het moerasgebied was moeilijk begaanbaar. ‘s-Hertogenbosch had tijdens de Tachtigjarige Oorlog dan ook de bijnaam ’de Moerasdraak’. Het veerpontje, dat vlak achter The Gallery ligt en de stad met het Bossche Broek verbindt, draagt tegenwoordig de toepasselijke naam ‘Moerasdraak’.

Heetmanplein

Gedurende de jaren is de verkeerssituatie rondom het Wilhelminaplein regelmatig veranderd. Waar het vroeger alleen het toegangspunt van de stad was, werd het punt gedurende de jaren steeds drukker door het toenemende verkeersaanbod. Na de Tweede Wereldoorlog moest er een oplossing komen voor de verkeersknoop die er was ontstaan. Een Eindhovense professor vond een oplossing in een ingewikkeld kruispunt met allerlei verschillende rijbanen, stoplichten en pijlen dat hij bedacht in de jaren 60. Het was deze moeilijke verkeerssituatie, ontworpen door Professor Heetman, waar het plein zijn bijnaam aan te danken heeft. Het Heetmanplein ligt precies tussen onze twee winkels in. Tegenwoordig is het plein weer een park met daarnaast een kruispunt. De contouren van de plek waar ooit de stadspoort stond zijn tegenwoordig terug te zien in de stenen bankjes op het plein.

Een impressie van onze winkel

Sfeerimpressie Winkel Den Bosch Sfeerimpressie Winkel Den Bosch Sfeerimpressie Winkel Den Bosch Sfeerimpressie Winkel Den Bosch Sfeerimpressie Winkel Den Bosch Sfeerimpressie Winkel Den Bosch Sfeerimpressie Winkel Den Bosch Sfeerimpressie Winkel Den Bosch Sfeerimpressie Winkel Den Bosch Sfeerimpressie Winkel Den Bosch Sfeerimpressie Winkel Den Bosch Sfeerimpressie Winkel Den Bosch