Spectrum Berlijnse Stoel

By Gerrit Rietveld

Omschrijving

De Spectrum Berlijnse Stoel is door Gerrit Rietveld oorspronkelijk in 1923 ontworpen. Hij deed dit voor de Juryfreie Kunstschau, hoewel het niet zeker is dat de stoel hier ook daadwerkelijk tentoongesteld is. In 1960 ontwierp Rietveld twee nieuwere versies voor de bestuurskamer van de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Leuk detail is dat één van die stoelen een hogere rugleuning had, omdat deze door de voorzitter gebruikt werd. Door de asymmetrische en zeer futuristische vormgeving is deze stoel een waar designicoon en minstens net zo spraakmakend als de Rood-Blauwe stoel van Rietveld. De strakke lijnen zijn typerend voor Rietveld en getuigen voor zijn fascinatie voor De Stijl en minimalistisch design. Handig detail is de armleuning, die breed genoeg is om als tafeltje te gebruiken. En door de atypische vorm trekt de stoel overal de aandacht, zonder dominant of sfeerbepalend te zijn. Dit komt ook door het ingetogen kleurenpalet, dat erg stijlvol is en goed te combineren valt met zowel een moderne als een vintage interieurstijl.

De Spectrum Berlijnse Stoel wordt gemaakt van massief eikenhout dat dekkend gelakt is. Hierbij blijft de houtstructuur behouden, zodat de stoel heel karakteristiek en sfeervol oogt. De armleuning kan zowel rechts als links geplaatst worden. De Berlijnse Stoel heeft een zithoogte van 45 centimeter, is 100 centimeter hoog, 57 centimeter breed en 71.5 centimeter diep.

De Berlijnse Stoel is onderdeel van de RIETVELD ORIGINALS Collectie van Spectrum. Deze collectie bestaat uit de meest bijzondere en bekende ontwerpen van Rietveld, waaronder de Pressroom Fauteuil en de Steltman Stoel. Dat Spectrum deze collectie in beheer heeft, is niet zo vreemd. Sinds de oprichting van Spectrum in 1941 is Rietveld namelijk altijd nauw betrokken geweest bij het designmerk. Rietveld zelf staat met name bekend om zijn vooruitstrevende ontwerpen voor zowel meubels als architectuur. Hij liet zich inspireren door De Stijl, een tijdschrift en kunststroming waarin het gebruik van primaire kleuren (rood, geel, blauw), strakke lijnen en asymmetrische verhoudingen gepromoot werd. Dankzij zijn moderne benadering van vormgeving was Rietveld zijn tijd ver vooruit en wordt zijn werk als zeer bepalend voor het design van de twintigste eeuw gezien. En door deze bijzondere collectie van Spectrum zijn ook vandaag de dag designliefhebbers in staat te genieten van zijn bijzondere ontwerpen.

Spectrum Berlijnse Stoel


✓ Eén van de meest beroemde stoelen van Rietveld
✓ Gemaakt van massief eikenhout
✓ Zithoogte: 45 cm.
✓ Afmeting: b. 57 x h. 100 x d. 71.5 cm.
✓ Designer: Gerrit Rietveld

Vragen over de Berlijnse Stoel van Spectrum?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Spectrum Berlijnse Stoel.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Gerrit Rietveld
Garantie 2 jaar
Merk Spectrum
Diepte / Lengte 71.5 cm.
Breedte 57 cm.
Hoogte 100 cm.
Opties Met arm
Hoogte arm 70 cm.
Zithoogte 45 cm.

Berlijnse Stoel

Armleuning Links

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.968

Berlijnse Stoel

Armleuning Rechts

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.968

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit