Spectrum Kratstoel Junior

By Gerrit Rietveld

Omschrijving

De Spectrum Kratstoel Junior is gebaseerd op de originele Kratstoel, ontworpen door Gerrit Rietveld in 1934. Samen met deze stoel ontwierp hij nog een boekenkast en een salontafel, allemaal gemaakt van het hout van kratten. In de jaren ’30 van de twintigste eeuw heerste er in Europa namelijk een zware economische crisis, waardoor goedkope meubels welkom waren. De dure designmeubels van Rietveld werden geleverd in houten kratten, die hij vervolgens gebruikte om nieuwe meubels van te maken. De vurenhouten Kratstoel was daardoor erg goedkoop, iets wat tevens goed paste bij de opvatting van Rietveld dat comfortabel design voor iedereen bereikbaar moest zijn.

In 2004 is de Spectrum Kratstoel Junior op de markt gekomen. Deze stoel is een eerbetoon aan het originele ontwerp van Rietveld, maar dan bedoelt voor de kleine mens. Net zoals het origineel is deze stoel een simpel bouwpakket dat in enkele stappen in elkaar gezet kan worden. De Kratstoel Junior wordt tegenwoordig gemaakt van massief beukenhout en is afgewerkt met een rode laklaag. U ontvangt de Kratstoel in een prachtige cadeauverpakking. De stoel is 38 centimeter breed, 46 centimeter diep en 42 centimeter hoog. De zithoogte is 30 centimeter.

De Kratstoel Junior maakt deel uit van de RIETVELD ORIGINALS Collectie van Spectrum. In deze collectie bevinden zich de meest bekende en iconische producten van Gerrit Rietveld, waaronder de Steltman Stoel en de Pressroom Fauteuil. Dankzij Spectrum kunnen designliefhebbers niet alleen in musea van deze prachtige meubels genieten, maar ook thuis! Dat Spectrum deze collectie beheert is overigens niet vreemd, want Rietveld was sinds de oprichting van het merk in 1941 nauw betrokken bij Spectrum. Naast deze prachtige klassiekers heeft Spectrum ook veel modern design in haar collectie, ontworpen door hedendaagse talenten. Deze combinatie van oud en nieuw zorgt voor een bijzondere collectie die een groot publiek aanspreekt!

Spectrum Kratstoel Junior


✓ Prachtige designklassieker, speciaal voor kinderen!
✓ Gemaakt van massief beukenhout
✓ Zithoogte: 30 cm.
✓ Afmeting: b. 38 x h. 42 x d. 46 cm.
✓ Designer: Gerrit Rietveld

Vragen over de Kratstoel Junior van Spectrum?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Spectrum Kratstoel Junior.
Vier de zomer met onze Summer Gifts! Ontvang een Muuto Platform Tray t.w.v. €59 bij bestellingen vanaf €250. Keuze uit verschillende kleuren.

Lees meer over de actie

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Gerrit Rietveld
Garantie 2 jaar
Merk Spectrum
Diepte / Lengte 46 cm.
Breedte 38 cm.
Hoogte 42 cm.
Opties Met arm
Zithoogte 30 cm.

Kratstoel Junior - Rood

Levertijd: 3 - 4 weken
€ 324

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit