Spectrum Limited Edition Steltman Stoel

By Gerrit Rietveld

Omschrijving

De Spectrum Limited Edition Steltman Stoel is gebaseerd op een ontwerp van Gerrit Rietveld uit 1963. De familie Steltman vroeg Rietveld het interieur van hun juwelierszaak aan het Noordeinde in Den Haag aan te pakken. Typisch voor Rietveld kreeg niet alleen de architectuur een opfrisbeurt, maar ontwierp hij ook het meubilair, waaronder de Steltman Stoel. In de juwelierswinkel waren twee exemplaren te vinden, die recht tegenover elkaar stonden. Geen toevallige opstellingen, want de stoelen waren bedoelt voor het passen van trouwringen. Door de asymmetrische stoelen tegenover elkaar te zetten vormden ze een symbool van het huwelijk en het aanstaande echtpaar. Kortom, met recht een stoel met zowel architectonische als symbolische waarde!

De moderne aanpak van Rietveld met de juwelierszaak bleek echter voor veel klanten van Steltman te vooruitstrevend, waardoor vele aanpassingen na enkele jaren weer teniet gedaan werden. Maar dat gold niet voor de Steltman stoelen, want die verwierven wereldfaam. Dat is allereerst een gevolg van het minimalistische en bijna futuristische design, maar komt ook door het bijzondere verhaal achter het ontwerp. Vandaag de dag zijn de stoelen uitgegroeid tot cultureel erfgoed, één van de originele exemplaren is zelfs te bewonderen in het Kröller Muller Museum. In 2014 nam Spectrum de stoel weer in productie, waarbij de originele tekeningen uit 1963 gebruikt werden. Ter ere van dit heugelijke feit en het vijftigjarige jubileum (de Steltman Stoel werd in 1964 gepresenteerd) besloot Spectrum een Limited Edition uit te brengen van 2 x 50 exemplaren.

Deze limited edition van de Steltman Stoel bestaat uit 50 genummerde uitvoeringen met een linker armleuning en 50 uitvoeringen met een rechter armleuning, waarbij u de keuze heeft uit de originele witte lederen variant of een unieke variant bekleed met grijsbruin leder. Elk exemplaar is aan de onderkant voorzien van het Steltman logo dat Rietveld heeft ontworpen, inclusief het unieke productienummer. Tevens wordt deze exclusieve stoel geleverd met een gift box boordevol informatie over de rijke historie van de stoel, beeldmateriaal en een certificaat dat door de kleinzoon van Rietveld, Egbert Rietveld is getekend. De Steltman Limited Edition is 50 centimeter breed, 45 centimeter diep en 70 centimeter hoog.

De Limited Edition Steltman Stoel behoort tot de RIETVELD Originals Collectie van Spectrum. Deze collectie bevat de meest bijzondere meubels die Rietveld heeft ontworpen en is sinds 2014 in het beheer van Spectrum. De samenwerking met Spectrum is heel natuurlijk en vanzelfsprekend, aangezien Rietveld al sinds de oprichting van het merk in 1941 bij Spectrum betrokken is. Zelf verwierf Gerrit Rietveld wereldfaam met zijn ogenschijnlijke simpele architectuur en meubels die hun tijd ver vooruit waren. Hij liet zich voor zijn ontwerpen inspireren door de Stijl, een tijdschrift en kunststroming waarin de voorliefde voor primaire kleuren en rechte horizontale en verticale lijnen centraal stond.

Spectrum Limited Edition Steltman Stoel


✓ Beperkte oplage!
✓ Iconisch design uit 1963
✓ Bekleed met verfijnd leer
✓ Armleuning links of rechts
✓ Zithoogte: 40 cm.
✓ Afmeting: b. 50 x h. 70 x d. 45 cm.
✓ Designer: Gerrit Rietveld

Vragen over de Limited Edition Steltman Stoel van Spectrum?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Spectrum Limited Edition Steltman Stoel.
December actie
Ontvang in de maand december een MaMa vaas cadeau in exclusieve mat witte uitvoering bij online aankopen vanaf €2500.
Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Leder
Designer Gerrit Rietveld
Garantie 2 jaar
Merk Spectrum
Diepte / Lengte 45 cm.
Breedte 50 cm.
Hoogte 70 cm.
Opties Gestoffeerd, Met arm
Zithoogte 40 cm.

Limited Edition Steltman Stoel

Wit Leder - Armleuning Links

Levertijd: 6 - 7 weken
€ 3.983

Limited Edition Steltman Stoel

Leder Grijs - Armleuning Links

Levertijd: 6 - 7 weken
€ 3.983

Limited Edition Steltman Stoel

Leder Wit - Armleuning Rechts

Levertijd: 6 - 7 weken
€ 3.983

Limited Edition Steltman Stoel

Leder Grijs - Armleuning Rechts

Levertijd: 6 - 7 weken
€ 3.983

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit