Spectrum Militaire Kruk - Limited Edition

By Gerrit Rietveld

Omschrijving

Het Spectrum Militaire Kruk Limited Edition is door Gerrit Rietveld in 1923 ontworpen voor het Katholiek Militair Tehuis in Utrecht. De vormgeving van de kruk is typisch voor Rietveld, maar de constructie is vernieuwend. Tot voorheen maakte hij voor de houtverbindingen altijd gebruik van houten deuvels, maar voor deze kruk stapte Rietveld over op bouten en moeren. Dat bleek een goede beslissing, want het kwam de stevigheid van de Militaire Kruk absoluut ten goede. Opvallend detail aan de kruk zijn de horizontale vierkante dwarsverbindingen, die aan de uiteinden zijn voorzien van een accentkleur. Hierdoor lijkt de kruk onder andere op de fameuze Rood-blauwe stoel van Gerrit Rietveld.

Rietveld was erg geïnspireerd door De Stijl. Deze kunstzinnige beweging vloeide voort uit het gelijknamige tijdschrift dat was opgericht door Theo van Doesburg. Onder andere Piet Mondriaan en Rietveld waren belangrijke vertegenwoordigers van deze stroming. Kenmerkend voor De Stijl is het gebruik van primaire kleuren en rechte horizontale en verticale lijnen. Het maandblad werd in 1917 opgericht en daarom wordt er in 2017 ‘100 Jaar De Stijl’ gevierd. Ter ere van dit feestelijke jubileumjaar heeft Spectrum een bijzondere Limited Edition van de Militaire Kruk uitgebracht.

De Limited Edition wordt gekenmerkt door een waterblauw blad, dat in werkelijkheid een combinatie van blauw en groen is. Het onderstel is hoofdzakelijk zwart, afgewisseld met witte accenten op de uiteinden van de horizontale dwarsliggers. De Militaire Kruk Limited Edition wordt gemaakt in een beperkte oplage van honderd stuks. Elk exemplaar wordt voorzien van een uniek nummer en een certificaat. De kruk is 45 centimeter hoog, 40 centimeter diep en 45 centimeter breed.

De Militaire Kruk Limited Edition maakt deel uit van de collectie van Spectrum. Het designmerk herbergt een steeds groter aantal ontwerpen van Gerrit Rietveld en zorgt er op die manier dat het iconische werk van de designer niet alleen in musea, maar ook in huiskamers te bewonderen is. Spectrum beheert de Rietveld ORIGINALS, waarin de meest karakteristieke meubels van Rietveld een plekje hebben gekregen. Dat Spectrum deze collectie beheert is overigens niet vreemd, want hij was sinds de oprichting van Spectrum in 1941 nauw bij het merk betrokken. Naast het bijzondere werk van Rietveld bestaat de collectie van Spectrum vandaag de dag uit een prachtige mengeling van pure designklassiekers en hedendaags meubels met een stijlvolle en tijdloze vormgeving.

Spectrum Militaire Kruk Limited Edition


✓ Beperkte oplage
✓ Voorzien van uniek nummer en certificaat
✓ Ontworpen in 1923 voor het Militair Tehuis in Utrecht
✓ Gemaakt van hout
✓ Afmeting: b. 40 x h. 45 x d. 40 cm.
✓ Designer: Gerrit Rietveld

Vragen over de Militaire Kruk Limited Edition van Spectrum?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Spectrum Militaire Kruk Limited Edition.

Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen Same Day Delivery en avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Gerrit Rietveld
Garantie 2 jaar
Merk Spectrum
Diepte / Lengte 40 cm.
Breedte 45 cm.
Hoogte 45 cm.

Militaire Kruk - Limited Edition

Levertijd: 6 - 7 weken
€ 846

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit