Spectrum New Amsterdam Fauteuil Limited Edition

By Gerrit Rietveld

Omschrijving

De Spectrum New Amsterdam Fauteuil Limited Edition is een ontwerp van Gerrit Rietveld. Hij draagt de naam New Amsterdam, omdat Rietveld de stoel in 1937 ontwierp voor het stoomschip Nieuw Amsterdam, het vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. Voor de eersteklas hutten maakte Rietveld een compleet ontwerp, waar deze fauteuil onderdeel van was. De SS Nieuw Amsterdam was een geliefd schip dat jarenlang dienst heeft gedaan, maar de stoel is nooit officieel op de markt gebracht. Spectrum doet dat nu in samenwerking met Rietveld Originals, in de vorm van een limited edition van 37 stuks. Iedere fauteuil is voorzien van een eigen nummer en certificaat om zo de authenticiteit te garanderen.

De luxe van een eerste klas hut is nog steeds terug te zien in het materiaalgebruik. Zo zijn de armleggers van massief Amerikaans noten en is de comfortabele fauteuil bekleed met de veloursstof Alma 84 van de Ploeg. Deze stof is met een Martindale score van 70.000 bijzonder slijtvast en is bovendien ook goed bestand tegen verkleuring door licht (score 6). De kleur van de stof houdt het midden tussen grijs en blauw en wordt door Spectrum aangeduid als ‘Frost Stone’.

Uniek aan deze limited edition is bovendien dat hij wordt geleverd in een houten krat, waarmee u zelf de kratstoel van Rietveld kunt maken!

Wilt u deze stoel laten bekleden in een ander stof of neemt u liever eiken armleggers? Dat kan! De stoel wordt namelijk naast de limited edition vast in collectie genomen (zonder krat). Kom langs in de winkel om uw combinatie samen te stellen.

Spectrum New Amsterdam Fauteuil


✓ Limited edition van 37 stuks
✓ Noten armleuningen
✓ Bekleed met de veloursstof Alma 84
✓ Geleverd in een krat(stoel)!

Vragen over de New Amsterdam Fauteuil van Spectrum?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Spectrum New Amsterdam Fauteuil.

Dit artikel wordt bij u geleverd en gemonteerd door onze eigen bezorgdienst. Het verpakkingsmateriaal nemen we weer netjes mee terug! Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor het maken van een leverafspraak.

Chris - Logistics

Kenmerken
Materiaal Stof
Designer Gerrit Rietveld
Garantie 2 jaar
Merk Spectrum
Diepte / Lengte 94 cm.
Hoogte 76 cm.
Breedte 70 cm.
Opties Gestoffeerd
Hoogte arm 53 cm.
Zithoogte 38 cm.

New Amsterdam Fauteuil Limited Edition

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 4.896

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit