Spectrum Press Room Fauteuil

By Gerrit Rietveld

Omschrijving

De Spectrum Press Room Fauteuil is door Gerrit Rietveld in 1958 ontworpen voor het perscentrum van het UNESCO kantoor in Parijs. Helaas voor Rietveld bleek het budget van de organisatie te krap, waardoor er geen geld was om de stoel ook daadwerkelijk in productie te laten gaan. Maar gelukkig bleven de tekeningen, notities en maquettes bewaard, zodat Spectrum deze bijzondere stoel alsnog kon fabriceren. Dat gebeurde in 2014, toen de Press Room Fauteuil voor het eerst een feestelijke wereldpremière beleefde op de Dutch Design Week in Eindhoven. De speciale Limited Edition werd in een beperkte oplage van 58 stuks gemaakt en was binnen de kortste keren uitverkocht. Maar de ‘gewone’ uitvoering van deze fauteuil is nog steeds heel bijzonder en gelukkig volop beschikbaar.

Want bijzonder is deze stoel zonder twijfel. De simpele belijning, het schuine zitvlak en de hoge armleuningen zijn een duidelijke handtekening van Gerrit Rietveld. De stoel oogt minimalistisch en modern, wat een opmerkelijke prestatie is voor een ontwerp uit 1958. Spectrum heeft het ontwerp niet aangepast, op de hoogte van de draaivoet na. Deze is 6 centimeter verhoogd, zodat de fauteuil voldoet aan de hedendaagse standaard voor ergonomie en comfort. Over comfort gesproken, Rietveld was van mening dat een stoel niet bedoelt is om in uit te rusten. Op de onderkant van de fauteuil is daarom een beroemd gedicht van Christian Morgenster te vinden, waarin dat idee van Rietveld perfect verwoordt wordt. Maar in tegenstelling tot zijn opvatting is de Press Room Fauteuil uitzonderlijk comfortabel en dus een perfecte plek om tot rust te komen!

De Press Room Fauteuil kan helemaal worden aangepast aan uw wensen. Wat betreft de stoffering is er een keuze uit een breed palet aan kleuren in zes stof- en vier leersoorten. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor geperforeerd leer dat beter ventileert. Het onderstel van staal is standaard voorzien van een zwarte poedercoating, maar kan desgewenst ook in RVS geleverd worden. In plaats van vilten glijders is het onderstel voorzien van tuigleren voetbandjes in middenbruin, donkerbruin of zwart. De armleuning is gemaakt van massief eiken (whitewash, zwart gebeitst) of Amerikaans notenhout.

De Press Room Fauteuil maakt deel uit van de Rietveld Originals collectie van Spectrum. Deze serie bestaat uit iconische en kenmerkende meubels van Gerrit Rietveld en maakt sinds 2014 deel uit van de collectie van Spectrum. Dat Spectrum deze meubels vandaag de dag fabriceert niet vreemd, want vanaf de oprichting in 1941 was Rietveld betrokken bij het merk. Gerrit Rietveld is vooral bekend geworden door zijn prachtige architectuur, die hij vaak inrichtte met zelfontworpen meubels. Rietveld was sterk beïnvloedt door de Stijl, een kunststroming waarbij een strak lijnenspel gecombineerd werd met een primair kleurenpalet (geel, rood, blauw) en asymmetrische verhoudingen. Deze invloed is goed terug te zien in zijn ontwerpen. Tegenwoordig is vooral de ogenschijnlijke simpele vormgeving van zijn meubels kenmerkend voor het werk van Rietveld. Dankzij Spectrum zijn ook hedendaagse designliefhebbers in staat te genieten van de erfenis van deze absolute Nederlandse grootheid!

De Press Room Fauteuil is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er de ‘Rietveld favourites’, vijf samengestelde kant-en-klare Press Room Fauteuils voor elk interieur.
Natural Comfort: de Press Room Fauteuil met oog op duurzame keuzes.
Nordic: een serene en minimalistische fauteuil.
Colourful Vintage: perfect voor een verrassend en nostalgisch vintage interieur.
Modern Classic: de relaxstoel voor een harmonieuze en eenvoudige omgeving.
Hotel Boutique: een rijkelijke variant voor een luxueuze inrichting.

Naast de ‘Rietveld favourites’ hebben we ook enkele unieke varianten samengesteld die direct te bestellen zijn. Liever een eigen Press Room Fauteuil samenstellen, vraag hieronder de offerte aan of neem contact op met onze interieuradviseurs.

Spectrum Press Room Fauteuil


✓ Kenmerkende ‘Rietveldstoel’ uit 1958
✓ Massief houten armleuningen
✓ Stalen frame (zwart gepoedercoat of RVS)
✓ Keuze uit stoffen of leren bekleding in vele kleuren
✓ Zithoogte: 42 cm.
✓ Afmeting: b. 67 x h. 78 x d. 78 cm.
✓ Designer: Gerrit Rietveld

Vragen over de Press Room Fauteuil van Spectrum?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Spectrum Press Room Fauteuil.
Kastenactie
Ontvang tot en met 1 april een cadeaucheque ter waarde van €100 bij aankoop van een kast vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Stof
Designer Gerrit Rietveld
Garantie 2 jaar
Merk Spectrum
Diepte / Lengte 78 cm.
Breedte 67 cm.
Hoogte 78 cm.
Opties Draaibaar, Gestoffeerd, Met arm
Hoogte arm 60 cm.
Zithoogte 42 cm.

Press Room

Vanafprijs

Levertijd: 3 - 5 weken
€ 3.490

Press Room Fauteuil - Hotel Chique

Arm - Zwart Gebeitst Eiken

Levertijd: 3 - 5 weken
€ 3.537

Press Room - Divina MD Pale Green

Arm - Whitewash Eiken

Levertijd: 3 - 5 weken
€ 3.645

Press Room - Canvas Bruin Blauw

Arm - Zwart Gebeitst Eiken

Levertijd: 3 - 5 weken
€ 3.645

Press Room Fauteuil - Nordic

Arm - Whitewash Eiken

Levertijd: 3 - 5 weken
€ 3.861

Press Room - Nubuck Leder Colorado Dust

Arm - Zwart Gebeitst Eiken

Levertijd: 3 - 5 weken
€ 4.162

Press Room - Natural Comfort

Arm - Amerikaans Noten

Levertijd: 3 - 5 weken
€ 4.179

Press Room Fauteuil - Modern Classic

Arm - Amerikaans Noten

Levertijd: 3 - 5 weken
€ 4.446

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit