Spectrum SZ 02 Fauteuil

By Martin Visser

Omschrijving

De Spectrum SZ 02 Fauteuil is ontworpen door Martin Visser in 1960. Net zoals de SZ 01 heeft deze stoel een kenmerkende vormgeving, waar uit op te maken is dat het ontwerp stamt uit de tweede helft van de vorige eeuw. Maar ondanks de hoge leeftijd van het ontwerp oogt deze nog heel fris en modern. Dit is te danken aan het slanke stalen frame en de prachtige lederen zitting. Doordat de vormgeving ogenschijnlijk heel simpel is, heeft de stoel de tand des tijds met gemak doorstaan, wat de lange geschiedenis van de SZ 02 Fauteuil duidelijk laat zien.

De zitting is gemaakt van tuigleer, een leersoort dat vooral gebruikt wordt voor het vervaardigen van tassen. De stoel is ook daadwerkelijk voorzien van een gesp, waarmee het mogelijk is om de zitting aan te spannen. Dit kan ook gedaan worden met een veter aan de onderzijde van de zitting. Het leer zal namelijk na verloop van tijd uitrekken en wat losser worden. Ook heeft u grote kans dat het leer zal verkleuren, met name bij de naturel variant. De snelheid en intensiteit hiervan hangt af van de hoeveelheid licht waaraan de fauteuil is blootgesteld en de mate waarin de stoel gebruikt wordt. Dit laat zien dat het leer een natuurproduct is waarvan de uitstraling door gebruik verandert. Om die reden is het ook mogelijk dat het leer littekens bevat, die getuigen van de kwaliteit en de echtheid van het leer.

Het frame van de Spectrum SZ 02 is gemaakt van metaal en kan voorzien worden van een zwarte epoxycoating of mat chroom. Wat betreft het leer heeft u de keuze uit naturel, donkerbruin of zwart leer. De fauteuil heeft een zithoogte van 41 centimeter, is 69 centimeter diep, 60 centimeter breed en 70 centimeter hoog. De hoogte van de armleuning is 53 centimeter.

De SZ 02 Fauteuil wordt gemaakt door Spectrum. In 1941 werd dit oer-Hollandse merk opgericht, maar de echte bloei kwam pas in de jaren ‘50. In die periode stond Martin Visser, de ontwerper van deze fauteuil, namelijk aan het roer van de ontwerpafdeling. Daarvoor was hij hoofd van de meubelafdeling van de Bijenkorf. In deze functie kwam hij geregeld in contact met Nederlandse topdesigners, waaronder Benno Premsela en Wim Quist. Enkele van hen wist hij te overtuigen om voor Spectrum aan de slag te gaan. Dat betekende het begin van een iconische collectie, waar Martin Visser overigens zelf ook zijn steentje aan bijgedragen heeft. Hij had een duidelijke stijl, waarin hij de focus legde op een simpele en functionele vormgeving. Visser had een voorliefde voor ambachtelijke productiemethoden, maar tekende paradoxaal genoeg meubels met een hele industriële uitstraling. Dankzij zijn tijdloze en kenmerkende ontwerpen is het werk van Visser nog erg geliefd onder verzamelaars van zowel vintage als modern design.

Spectrum SZ 02 Fauteuil


✓ Designklassieker uit 1960
✓ Zitting van tuigleer
✓ Stalen frame
✓ Zithoogte: 41 cm.
✓ Afmeting: b. 60 x h. 72 x d. 69 cm.
✓ Designer: Martin Visser

Vragen over de SZ 02 Fauteuil van Spectrum?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Spectrum SZ 02 Fauteuil.
Muuto Lamp Cadeau
Ontvang tot en met 30 april een Muuto Ease Lamp ter waarde van €199 bij een outdoor aankoop cadeau vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Leder
Designer Martin Visser
Garantie 2 jaar
Merk Spectrum
Diepte / Lengte 69 cm.
Breedte 60 cm.
Hoogte 72 cm.
Opties Gestoffeerd, Met arm
Hoogte arm 53 cm.
Zithoogte 41 cm.

SZ 02 - Tuigleer Naturel

Frame Zwart

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.114

SZ 02 - Tuigleer Donkerbruin

Frame Zwart

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.114

SZ 02 - Tuigleer Zwart

Frame Zwart

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.114

SZ 02 - Tuigleer Naturel

Frame Mat Chroom

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.189

SZ 02 - Tuigleer Donkerbruin

Frame Mat Chroom

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.189

SZ 02 - Tuigleer Zwart

Frame Mat Chroom

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.189

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit